Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Бойко Борисов от Пловдив: Очаква ни зимата на Асен Василев (ВИДЕО)

Политика

Бойко Борисов от Пловдив: Очаква ни зимата на Асен Василев (ВИДЕО)

„Поздравявам гражданите на Пловдив. Открил към стотици пречиствателни станции, но в Пловдив е най-модерна“, заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Той уточни, че проектът струва 20 милиона и е едно от последните неща, които кметът на града ще може да открива, защото последните две години нищо не се прави на национално ниво.

Борисов инспектира новоизградената пречиствателна станция и съоръжението за отделяне на утайка, която захранва метантанковете, а те от своя страна превръщат това в електроенергия за нуждите на пречиствателната станция, което е 50% от необходимите количества. Всяка година по 20 хиляди тона утайка е произвеждана, а сега това количество ще бъде драстично намалено.

Запитан дали има надежда за съставяне на кабинет, Борисов заяви, че всички партии още на изборите са деклирари какво могат да правят. Единственото в момент на криза е да има разум и работещ парламент. „Всеки ден правим коалиции с огромни мнозинства, най-малко затова трябва да остане парламентът. Без его, без нерви, няма значение в кой мандат е. Дадох вече формула, може да се изготви документ от политическите партии, министри може да са лица, които не са в политиката, да не дразнят, но да преминем тежките месеци. Единственото, което ни води дали сега или след няколко месеца, а според мен има още много какво да се направи“, допълни още експремиерът и подчерта, че не може да казва на партиите какво да правят.

Борисов уточни, че ГЕРБ са готови да се отвори бюджетът, но без гаранции и подписани документи е рисковано. Той коментира думите на зам.-шефката на КТ „Подкрепа“, която е водила разговори за повишаване на минималната работна заплата и Асен Василев е отказал. „Финансов министър, на който бюджета не може да издържа повече от два месеца може ли отново да е на този пост. Защо не е сметнат бюджета като хората, защо не са си направили всички 16 точки. Десетилетия наред партия, която си позволяваше подобно нещо беше заклеймявана като предизборно пазаруване. Имаме готовност да се отвори бюджетът, но да има разписан документ“, заяви Борисов и допълни, че БСП също имат разумни предложения и срещата вчера е минала добре.

„Хората протестират, защото само преди година техните доходи не бяха защитени от Асен Василев. Исканията им са основателни, а парите ще дойдат от стабилността в държавата. Нямаше по-добра и социална политика от санирането. Стотици малки фирми санираха блоковете, хиляди работни места, вследствие на това по-скъпа собственост за гражданите, по-ниска енергия и по-дълъг живот на панелните блокове. Само от това, което сме направили от ГЕРБ в санирането 1 милион мегават часа сме спестили и изнасяли. Това е един голям реактор на „Марица“. Кръгът инвестиция се е затворил, ползата за гражданите голяма. А не за милиард долари инхаус процедура, подписване на договор за батерии“, заяви Борисов.

„Очаква ни зимата на Асен Василев“, допълни лидерът на ГЕРБ за бюджета и предстоящите месеци.

„ПП не случиха на партньори, „мафиотите“ на Слави Трифонов, които свалиха правителството, с БСП не се разбират, с ДБ имат различия, остава им „Възраждане“, каза още Борисов и уточни, че каквото и правителство да се излъчи, ако не върши работа то може да бъде свалено и допълни, че има лидери и изпълнителни органи на всяка партия.

На въпрос дали има претенции да е премиер, Борисов заяви, че в друга държава този въпрос не би се обсъждал, защото няма по-подготвен от него. „Виждате, че в една демократична държава излизат и казват, че арестуват своя опонент. Не ви ли е срам, той се хвали, че ме е арестувал, пред децата ми, пред бременната ми дъщеря. Сега щеше да има нула миграция и щеше да има пари и за радиостанции и за всичко“.

Запитан за обмислянето на Нидерландия да ни предостави използвани F-16 в замяна на това България да даде старите с МиГ-29, Борисов заяви, че страната ни отдавна е направила своя цивилизационен избор. Ако зависи от него той би го подкрепил, но и би се съгласил с мнението на Радев, който знае в какво състояние са нашите самолети и дали новите ще помогнат на нашите летци. „Считам, че в тази сфера няма по-подготвен от Радев и трябва да чуем неговото мнение, иначе като рамка аз съм – за“. 

При евентуално съставяне на по-широко коалиционно управление и подписан ангажимент, няма да има значение кой е премиер и всичко ще се решава в Народното събрание.

По повод предстоящите местни избори и дали ГЕРБ има шансове отново да има кмет в Пловдив, Борисов заяви: „Здравко Димитров като човек, приятел и партиец има пълната ни подкрепа. За съжаление човек като започне да се лекува много, има болежки, прави си пречиствателните станции, стадионите и преди месец говорихме, че остава в партията. Това сме говорили първо с него. Така е за кмета на Бургас, София и други градове. Той работи на пълни обороти и успехите му се виждат“, заяви Борисов.

Радомир Чолаков допълни, че само в последните дни са приети част от закони за Плана за възстановяване и при разум до март месец всичко може да е готово, за да може страната ни да получава средствата. 


Последвайте ни в Google News

 

Етикети Бойко Борисов
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати