Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Бойко Борисов: Поздравленя за Христо Грозев

Политика

Бойко Борисов: Поздравленя за Христо Грозев

Бойко Борисов: Поздравленя за Христо Грозев - Tribune.bg
Снимка:

„Филмът „Навални”, в чието заснемане участва и българският разследващ журналист Христо Грозев, спечели наградата БАФТА за най-добра документална лента. Поздравления за Христо Грозев!“, написа лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов във Фейсбук.

Разследващият журналист Христо Грозев, когото Русия обяви за издирване, не беше допуснат до церемонията заради заплахите към него. Причината – присъствието му можело да повлияе на сигурността на събитието.

В Twitter Грозев написа, че „с изненада“ открил, че британската полиция забранила на него и членове на семейството му да присъстват на връчването на призовете.  

Лондонската полиция също така подчертава, че не може да забрани на никого да посещава „частно събитие“ и признава, че съветите ѝ може да принудят организаторите да направят „труден избор, за да решат как да намалят рисковете за сигурността“.

„Безопасността на всички наши гости и персонал по време на церемонията винаги е наш абсолютен приоритет и всяка година вземаме надеждни мерки за сигурност“, заявиха от БАФТА.

Във филма българинът разказва, че в заговора за отравянето на Навални е замесен Кремъл, пише Би Би Си. Русия отрича да е замесена в опита за покушение. 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати