Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Бойко Борисов: Правят чудовищна далавера със зърното (ВИДЕО)

Политика

Бойко Борисов: Правят чудовищна далавера със зърното (ВИДЕО)

Бойко Борисов: Правят чудовищна далавера със зърното (ВИДЕО) - Tribune.bg
Снимка:

По думите му „Промяната“ ни е върнала към комунизма

Управляващите си викат помежду си мафия, мафия, мафия. Когато ГЕРБ управляваше нямаше нито един спрян еврофонд или програма. Сега са нула програмите. Нямаше нито едно похарчено не място евро, а сега няма и План за възстановяване. Катастрофа.  Това коментира лидерът на ГЕРБ и бивш премиер Бойко Борисов по време на посещението си във Враца.

„Грабят ви, драги българи, така както не са ви грабили по Османско робство. Кражбата е огромна“, обърна се Борисов към медиите и обяви, че се е върнала 1944 година.

„Каква е тая правова държава, в която устна заповед на министър спира износ“, попита лидерът на ГЕРБ и добави „Най-големият спец в далаверата със зърно е Спецов – най-близкият съратник на Асен Василев. Износът върви само за избрани фирми.“

„Чудовищна далавера правят. Помните ли едно време „зърнената афера”, сега ще направят същото. Ние сме в комунистическа икономика, каза още Борисов.

Той попита защо не е избран нов управител на Българската народна банка, при положение, че срокът за предложения изтече в началото на седмицата.

„Защото ПП имали кандидат, който не е магистър, а бакалавър и опитали да променят правилата. Срам, позор, грабеж! Единственото, което им остава е да арестуват мен“, заяви още Бойко Борисов и допълни, че може да реши всички проблеми само за един ден с няколко промени в закони.

„Това правителство не мисли за животновъдите и зърнопроизводителите. Всички в целия сектор земеделие са абсолютно потърпевши. Не може да кажеш, че трябва да задоволиш продоволствията на народа за сметка на производителите“, заяви Румяна Ангелова, председател на Врачанския съюз на зърнопроизводителите.

„Не може с популистки изказвания да казваш, че олиото е на спекулативна цена, при условие, че пазарите са международни. Не може да търпим абсолютни загуби. Защо не се намесиха при цената на карбамида. Миналата година го купувахме на 500 лв., сега го купуваха на 2000 лв. Вие знаете колко протести ви организирахме за цените на нафтата“, допълни тя.

„Да, за 3 ст. увеличение и аз не обвинявах младежкото БСП, нито младежкото Да, България“, добави бившият премиер.

„Когато ГЕРБ управляваше нямаше спрян нито един еврофонд, нямаше нито едно евро похарчено не на място. А сега няма План за възстановяване - 1 година Радев управлява, няма План за възстановяване“, обясни той.

„Министър-председателят казал, че щял да осигури на всяка трапеза хляб. Аз ако бях на Ваше място като журналист щях да добавя - само хляб. Няма краставици, няма домати, сиренето е скъпо, месо няма, защото не дотират по никакъв начин животновъдите. При тях има един биологичен период, който докато мине те ще измрат животните“, заключи бившият премиер.

„Откъде ще дойдат тези милиарди - те вече му взеха парите на бизнес, прибраха ги със скъпия ток в НЕК. Журналистите не ги питат - не е позволено, не трябва да бъдат питани тези управляващи. Решението е да платят зърното с парите от бизнеса. Сега гледам, че работодателските организации разбраха какво им направиха - обраха ги и сега с чужда пита ще правят помен“, категоричен беше  Борисов.

„Всичко е заради изключително неадекватната намеса на държавата. Трябват компенсации“, каза бившият министър на земеделието Десислава Танева.

„Колкото по-бързо си отидат, толкова по-добре за държавата - това мога да им кажа само. Това си избрахме, това ще ни е съдбата. Труд, усилия и за нас - сега като гледам как магистрали, строежи, всичко е запустяло и на мен ми е мъчно, но това е положението“, добави Борисов.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети