Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Борисов: Хората видяха чудовищната инфлация, обедняването ( ОБНОВЕНА)

Политика

Борисов: Хората видяха чудовищната инфлация, обедняването ( ОБНОВЕНА)

Борисов: Хората видяха чудовищната инфлация, обедняването ( ОБНОВЕНА) - Tribune.bg

"Хората видяха цените на храните и бензина, чудовищната инфлация, обедняването и искат надежда. Всяка седмица нов дълг за половин милиард, а Планът за възстановяване  си стои там", заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов при представянето на стратегията на партията за справяне с кризата.

Той подчерта, че нито един документ от програмата на партията е  не е съвършен и ако се наложи ще бъде коригиран.  Борисов заяви, че заглавието на програмата на ГЕРБ е   "България след кризите - план за възстановяване"

„Лидерството е да можеш да признаеш качествата на другия, защото СДС извади България от най-тежката криза след комунизма”, допълни лидерът на ГЕРБ.

 Румен Христов на свой ред похвали програмата на истинската десница в лицето на ГЕРБ-СДС.

„Тази програма е насочена за благото на българските граждани, но тя има смисъл само, ако бъде изпълнена“, заяви лидерът на СДС и допълни, че няма съмнение в първото място на ГЕРБ-СДС в изборите.

 „В началото казах, че Дончев и екипите работиха много целенасочено. Постарах се и в листите и сега да демонстрираме една сплав от младост, опит и познания. Затова в листите има хора като Вежди Рашидов и Румен Христов със своя опит и такива на възрастта на децата ми, че и по-малки“, заяви още Борисов и се пошегува, че Владислав Горанов има нова длъжност, да сменя слайдовете.

 „Давате дългове, за да си купите време за посредниците. Една социална държава се прави с мощна икономика, индустрия и туризъм. Цялата програма е само подпомагане. В същото време Гечев, който фалира държавата излиза и казва „ние даваме“, но какво дават – заеми. Много добре трябва да организираме икономиката и индустрията, за да носят приходи, за да има социална политика. Което кажем го обещаваме, нас ни държат отговорни и затова пречупихме кризите през Плана за възстановяване“, допълни още Борисов.

 Лидерът на ГЕРБ настоя да се разбработи Държавна агенция за киберсигурност, той припомни и  хакерските атаки.

Лидерът на ГЕРБ коментира и нарастващото напрежение на Балканите, като подчерта и конфликта между Азербаджайн и Армения. Борисов припомни, че когато пак е имало конфликт в този район и ЕС са наложили санкции срещу Азербаджайн, той е бил единственият лидер, присъствал в Баку.

„Звъннах на Жан Клод Юнкер и му казах, че азерския газ е единствената ни възможност за деверсификация и ще отида. Той се направи, че не ме чува, но все пак ЕС се съобрази с нас и аз бях единственият лидер тогава там. Алиев ми каза: За мен днес Европа започва и свършва с България“, заяви Борисов.

 

"Ние сме умни и красиви, но не сме такива таланти, че да заложим всичко в страница и половина. Добрата новина е, че няма нито един избягал презентатор", пошегува се Томислав Дончев при представянето на плана.

Той отчете, че вече две години страната ни е в политическа криза, към която е добавена абсолютна липса на политически диалог, арогантност, скъсване с реалността.

„Беше спряно реализирането на цели системи като Народното събрание, границата, тежката инфраструктура. На фона на всичко това и войната в Украйна, което съчетано с аматьорското управление доведе до криза с енерго носителите, бюджетна криза, срив на публичните и частните инвестиции”, допълни той.

„Като най-голямата политическа сила ще носим нашата отговорност в зависимост от това каква роля ни отреди народът, без значение дали управляваме или сме в опозиция. Ако волята на народа е такава – ние да сме първи съзнаваме отговорността си да се сформира правителство, но с ясна подкрепа от политически сили с които имаме сходство. На първо място трябва да върнем политическия диалог и да изхвърлим аматьорщината и лъжата“, допълни Дончев.

По темата с енергетика думата за презентация взе Делян Добрев. Той заяви, че положението там е най-драматично. Той отчете, че токът и газът са скочили 10 пъти от последното управление на ГЕРБ.

„От няколко дни Европа говори за компенсации за тока, всъщност ние в България взехме това решение преди три месеца и то заради предложение на ГЕРБ“, допълни Добрев и отчете, че ако не са били тези компенсации то при тези високи цени на електроенергията, днес бизнесът щеше да е спрял.

Като първо действие той определи, че  този механизъм  трябва да се удължи и за идната година, защото е важно бизнесът да е спокоен, което на свой ред не повишава цените и се намалява инфлацията.

„Добре, че това правителство падна, защото можехме да стигнем до по-големи ексцесии като през 1997 година“. Той допълни, че решение за компенсации може да се намери и за газа, но първо трябва да се потърси партньор за дългосрочен договор, който не е руски. Причината е, че при всеки един такъв договор цената е по-ниска от това да се купуват отделни танкери”.

 

Програма ГЕРБПрограма ГЕРБ

По темата с публичните финанси думата взе Александър Иванов, който отчете че е била разрушена финансовата политика на България.  Той припомни, че поради всички тези факти страната ни се отдалечила  от Еврозоната, а последното правителство е приело популистки решения без да бъдат обезпечени.

„МФ излезе с прогноза за следващата година, а именно че държавата ще работи на минус от над 11 милиарда лева, което е дефицит от 6 милиарда лева“, заяви той и допълни, че от ГЕРБ не смятат, че българските поколения трябва да се задължават с дългове. Затова ще повишат капацитета на приходните агенции, за да бъдат запълнени дупките без да бъдат вдигани данъците.

Програма ГЕРБПрограма ГЕРБ

"За нас образованието беше и ще продължи да бъде национален приоритет", заяви на свой ред Красимир Вълчев представайки програмата в сектор образование, като отчете, че целта е да се отделят 5% от БВП.

Програма ГЕРБПрограма ГЕРБ

"Помните ли опорките на ПП, която изтече и там пишеше да не се говори за геополитика. Казват, че външната политика е продължение на вътрешната, но облечена в костюм и вратовръзка", заяви Даниел Митов при представянето на програмата в сегмент външна политика.

Програма ГЕРБПрограма ГЕРБ

Програма ГЕРБПрограма ГЕРБ

Програма ГЕРБПрограма ГЕРБ

Програма ГЕРБПрограма ГЕРБ

 

Програма ГЕРБПрограма ГЕРБ

Програма ГЕРБПрограма ГЕРБ

Програма ГЕРБПрограма ГЕРБ

Програма ГЕРБПрограма ГЕРБ

Програма ГЕРБПрограма ГЕРБ

Програма ГЕРБПрограма ГЕРБ

Програма ГЕРБПрограма ГЕРБ


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети