Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Бойко Борисов разговаря с комисар Оливер Вархеи: Трябва да бъде сложен край на политическото безвремие в България

Политика

Бойко Борисов разговаря с комисар Оливер Вархеи: Трябва да бъде сложен край на политическото безвремие в България

Бойко Борисов разговаря с комисар Оливер Вархеи: Трябва да бъде сложен край на политическото безвремие в България - Tribune.bg

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов проведе среща с еврокомисаря по разширяването Оливер Вархеи. Двамата обсъдиха европейската перспектива на Северна Македония.

„България изпълни своя дълг да подкрепи европейската перспектива на Република Северна Македония и сега е време нашите съседи да изпълнят своите ангажименти за конституционно гарантиране правата на гражданите на Северна Македония с българско самосъзнание“, подчерта Борисов пред Вархеи.

Лидерът на ГЕРБ е поставил на вниманието на комисаря недопускането на българския евродепутат Андрей Ковачев. Борисов е подчертал, че подобно поведение на властите в Северна Македония е в противоречие с Договора за добросъседство между двете страни, както и не отговаря на европейските ценности за свобода на движението. Благодарих на комисаря за реакцията на европейските институции по казуса.

„По време на разговора запознах комисар Вархеи с усилията на ГЕРБ за формирането на стабилно редовно правителство. Трябва да бъде сложен край на политическото безвремие в България и ние от ГЕРБ-СДС сме твърдо решени да предложим експерти, които да могат да изведат България от кризите“, заяви още Борисов.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети