Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Бойко Борисов съди служебния министър Рашков за над 25 000 лв.

Политика

Бойко Борисов съди служебния министър Рашков за над 25 000 лв.

Бойко Борисов съди служебния министър Рашков за над 25 000 лв. - Tribune.bg
Снимка:

Искът е за думите на вицепремиера, че лидерът на ГЕРБ има банка

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов е подал иск в съда срещу служебния вътрешен министър Бойко Рашков за над 25 хил. лв. Това е съобщил пред в. „Сега“ адвокатът на Борисов Менко Менков. Документите по делото за вреди ще бъдат заведени в Софийския градски съд.

Още на 4 ноември бившият премиер заяви, че ще съди министъра от служебния кабинет на Радев заради изказване по време на брифинг за автомагистрала „Хемус“:  „Тези средства са преминали през една банка, собственост на Бойко Борисов, и с този собственик на тази банка, Бойко Борисов е имал общи фирми“.

Лидерът на ГЕРБ на няколко пъти след това призоваваше силовият министър на служебното правителство да се извини за думите си. Пред журналисти Борисов неколкократно призоваваше Рашков да посочи името на финансовата институция.

„Кажете коя е банката, за да мога да ви осъдя. Да може и банката да се защити. Ами ако е голяма банка, чуждестранна, става дума за много пари и те ще го осъдят.“, настояваше бившият премиер.

Бойко Рашков не само не отговори на Борисов, но и не пожела да коментира темата и пред журналисти, които му зададоха въпроси по темата.

Няколко дни по-късно, след като не получи обяснение или извинение лидерът на ГЕРБ обяви, че е наел адвокат, който да подготви документи за съда. Така на 9 ноември Бойко Борисов заяви, че това е направено и предстои входирането на иска.

„Днес вече сме оформили документите и го давам на съд“, обяви Борисов на брифинг. На няколко пъти лидерът на ГЕРБ и членове на партията заявиха, че през последните 6 месеца постоянно чуват за различни обвинения на Рашков, но нито веднъж не са видели доказателства за думите му.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети