Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Бойко Борисов: Страната ни е катастрофирала тежко, газ и ток няма

Политика

Бойко Борисов: Страната ни е катастрофирала тежко, газ и ток няма

Бойко Борисов: Страната ни е катастрофирала тежко, газ и ток няма - Tribune.bg

ГЕРБ ще предложат таван на цените на горивата от 2.70 лв.

„Младежите на БСП подкрепят кандидата на ГЕРБ и той спечели вчера, защото те искат развитие. Година и половина – застой“. Това заяви лидерът на  ГЕРБ Бойко Борисов  от  врачанското село Лиляче.

Припомняме, че в неделя на втория тур на частичните местни избори за кмет на селото, кандидатът на ГЕРБ - 25-годишната Вероника Цанова, спечели убедително с 289 гласа.

Борисов бе категоричен, че ако правителството на ГЕРБ бе останало да управлява, пътят Ботевград-Мездра щеше да бъде завършен. 

„Загубихме милиард и триста от Плана за възстановяване. Най-рано в края на годината може да бъдат изплатени средства”, каза Борисов. Той подчерта, че в него са включени и парите за пенсионерите и попита, какво ще се случи, ако не дойдат.

Лидерът на ГЕРБ  бе категоричен, че никоя от политическите партии не е искала да направи правителство.

„Август месец ще останем без газ и те всичко това искат да го прехвалят към служебния кабинет на Румен Радев. Днес говорих с Делян Добрев можем ли да сложим таван от 2,70 лв. на горивата, както е в Унгария. Каква е тая мярка от 25 ст.? Направили са си далавера с бензиностанциите. Надявам се, че политическите партии, които не лапат от далаверата с нафтата и бензина, ще ни подкрепят, ето ви спестен за всички хора 1 лв.“, предложи Бойко Борисов.

Той заяви, че ГЕРБ няма да подкрепи  никакво правителство.

„Нашето виждане по въпроса са бързи избори. Задълженията са огромни - газ и ток няма. Такова чудо 30 години не е било. Страната ни върви към катастрофа - няма газ, инфлацията, цената на храните също е катастрофа”, допълни Борисов.

Той обобщи, че ГЕРБ е за смесено гласуване.

„Кодовете, машините и всичко е в ръцете на Бойко Рашков и затова искаме да има и двете”, каза още той.

„Христо Иванов навремето искаше да закрива БСП, сега се целува с тях и този човек смее да ми дава оценки на мен. Сега е готов да  седне с ИТН, които според „Продължаваме промяната”  са мафия и тогава какво ще кажем? Че мафията си имала правителство? Борисов бил седял на диванчето, а вие откъде знаете на кое диванче съм седял… защото идваха да клечат, защото бяха на заплати”, завърши лидерът на ГЕРБ.

Борисов каза, че 2009г. правителството на ГЕРБ е заварило най-тежката икономическа криза. „При нас фалирали банки не е имало, но г-н Гечев е спец по фалиране на банки, а сега той съветва „Продължаваме промяната”, заяви Борисов.  

Той подчерта, че ако не беше ГЕРБ да вземе инициативата за разрешаване на спорните проблеми с РС Македония, като се приеме френското предложение, сега в София щеше да е толкова тежка ситуацията, както в Скопие.
Лидерът на ГЕРБ припомни: „От три кризи съм вадил България – гръцката криза, кризата с мигрантите и ковид кризата“.

„Тази преднина е извоювана на фона на жестоката пропаганда, която ни залива от сутрин до вечер в медиите,  на лъжите и манипулациите, които се сипят от всички и печатни и електронни и телевизионни медии. Видя се хората могат да различат лъжата от истината и аз благодаря на всички жители на Лиляче, които повярваха в ГЕРБ и във Вероника”, заяви Петя Аврамова.

По думите и няма сфера в икономическия живот на страната ни, която да не е катастрофирала.  „Над 100км. пътища в област Враца са блокирани от правителството на Кирил Петков”, каза още тя.  


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп