Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Бойко Борисов за опита за покушение срещу Гешев: Чудовищно!

Политика

Бойко Борисов за опита за покушение срещу Гешев: Чудовищно!

Кабинетът на ПП/ДБ няма да мине в този вариант, обясни лидерът на ГЕРБ

Атентат срещу когото и да било е зловещо нещо. Това е акт, който застрашава живота не само на главния прокурор и семейството му, то и на всеки случаен човек“. Това заяви пред журналисти лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, който осъди опита за покушение.

Това грозно събитие, който влачи лоши последици за България, още повече ни амбицира да завършим правната реформа. Съчувствам на Гешев, това да се извърши пред съпругата и децата му, това е чудовищен акт, но реформата ще продължи. Не успяват да взривят и започнатата реформа“, подчерта Борисов.

Според неговия анализ, щом са посегнали на главния прокурор, могат да посегнат на всички.

Бронираният автомобил го е спасил. След подобни актове много хора в Брюксел ще се замислят дали сме готови за Шенген. Ако не се направи редовно правителство, пък макар и краткосрочно, което да носи отговорност, то последиците виждате какви са - обедняване, инфлация, липса на инвестиции - тежки последици във всяка сфера“, обобщи лидерът на ГЕРБ.

Борисов коментира и представения днес партиен проект за кабинет на ПП/ДБ, като подчерта, че няма как да мине в този вид.

Проектокабинетът на ПП/ДБ: Никога не са мислили за друго, освен да са министри

Благодаря на президента Радев, че дава още време. Вече имаме една чернова, която за нас е строго неприемлива, защото кабинетът на ПП е партиен, след като Василев и Денков участват в него. Ако в шаблона се намерят места за водещи наши експерти като министри, може да се случи. Поздравявам и Петков, че не е в кабинета, но ако са пуснали Василев, значи или му имат голямо доверие, или е голям капан. Основните упреци бяха към него - или искат да го отстрелят, или да не стане нищо. Единственият приятел на Асен Василев е Бойко Борисов - само така може да се носи всеобща отговорност. Но ако Василев е скритият премиер – не е честно, по-добре да стане премиер. В този му вид няма как да има кабинет на ПП-ДБ. Интересни ще са ми преговорите с ДПС и ИТН. Дано президентът даде още няколко дни, за да чуем и другите партии. Ние сме в постоянен разговор с тях, държат се колегиално и ние към тях - също“, каза още Борисов.

Освен мен, ПП-ДБ други приятели нямат, а редовен кабинет би се получил, само ако е общ с ГЕРБ. Като цяло обаче е партиен и неприемлив за нас“, обобщи той.

Борисов отрече новината за готов проектокабинет на ГЕРБ.

В медиите изтече и проектокабинет на ГЕРБ: Премиер – Борисов или Митов

Освен вътрешната опозиция да си е направила кабинет, докато аз обикалям страната...“, пошегува се той.



Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети