Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Проектокабинетът на ПП/ДБ: Никога не са мислили за друго, освен да са министри

Политика

Проектокабинетът на ПП/ДБ: Никога не са мислили за друго, освен да са министри

Проектокабинетът на ПП/ДБ: Никога не са мислили за друго, освен да са министри - Tribune.bg
Снимка:

Коалицията предлага втори кабинет на четворната коалиция – вътре има хора от БСП и ИТН

Коалицията ПП/ДБ представи проектът си за кабинет с втория мандат, за който искат подкрепа от ГЕРБ/СДС. В него липсва Кирил Петков, но са налице другите водещи лица от „промяната“ – Асен Василев и Даниел Лорер. В списъка присъстват и депутати от ДП, както представители на бившите коалиционни партньори – БСП и ИТН.

За министър на културата е заложено на човек, който от години „воюва“ с „възраждане. Икономиката предлагат да бъде поета от Юлиан Войнов – ковчежника на Иван Костов по времето му като шеф на ДСБ. Човекът на социалното е член на БСП. А Ирена Димитрова – предложена за министър на външните работи, е била водач на листа на партията на ИТН в Търговище и областен координатор на партията.

В проектокабинета с премиер Николай Денков мястото на министър на вътрешните работи се заема от Андрей Янкулов. Кандидатурата на Атанасов е била приета остро от партията на Христо Иванова „Да, България“, според които партийни лидери не трябва да участват в правителство, ако се иска подкрепа от ГЕРБ на Бойко Борисов.

Андрей ЯнкуловАндрей Янкулов

Андрей Янкулов е бивш заместник-министър на правосъдието и на вътрешните работи. Действащ адвокат и старши правен експерт в Антикорупционния фонд.

Асен ВасилевАсен Василев

Министър на финансите в проектоправителството на ПП-ДБ е Асен Василев.

Милен Матеев Милен Матеев

Министър на правосъдието - Милен Матеев, бивш депутат от ПП и председател на комисията по правни въпроси на парламента в предишния мандат. Той се забърка в голям скандал след като беше хванат да кара нерегистриран автомобил и за да се измъкне извади депутатска карта. По-късно адвокатът се оправда, че не познава закона и не заел, че няма право да кара с тези номера.

Депутат от промяната хванат да кара нерегистриран автомобил, извадил депутатска карта

Радослав Рибарски Радослав Рибарски

Министър на енергетиката - Радослав Рибарски, който е депутат от ПП.

Странни слухове за физически сблъсък в ПП: Радослав Рибарски бил Венко Сабрутев заради Лукойл?

Бил е председател на Комисията по енергетика в 47-то Народно събрание, заместник-председател на Комисията в 48-я Парламент. Член на Комисията по отбрана и в двата парламента.

Андрей ЦековАндрей Цеков

Министър на регионалното развитие и благоустройството - Андрей Цеков, депутат от ПП. Има 20-годишен опит в управлението на инвестиционния процес и големи корпоративни структури. Преподава строително законодателство и договорно право в УАСГ и във Висшето строително училище “Любен Каравелов” в София. В периода декември 2021 г. – август 2022 беше зам.- министър на финансите.

Ирена Димитрова/ МВнРИрена Димитрова/ МВнР

Министър на външните работи - Ирена Димитрова, бивш зам.-министър във ведомството.

Даниел ЛорерДаниел Лорер

Министър на иновациите - Даниел Лорер, депутат от ПП. Бивш член на комисия по външна политика и зам.-председател на комисия по икономическа политика и иновации. Той е бил министър на иновациите и растежа до август 2022 г. в редовното правителство на Кирил Петков.

Христо ХинковХристо Хинков

Министър на здравеопазването - д-р Христо Хинков, дългогодишен директор на Националния център по обществено здраве и анализи.

Георги ГвоздейковГеорги Гвоздейков

Министър на транспорта - Георги Гвоздейков, бивш депутат от ПП и директор на дружеството за въздушни линейки "Хели Мед Сървиз", което бе закрито.

Проф. Генка ПетроваПроф. Генка Петрова

Министър на образованието и науката - проф. Генка Петрова, бивш зам.-министър във ведомството. Проф. Генка Петрова е създател на преподаването по фармакоикономика в България и Сърбия, гласи биографията ѝ.

Тодор ТагаревТодор Тагарев

Министър на отбраната - Тодор Тагарев, който заемаше поста в едно от служебните правителства, назначени от президента Росен Плевнелиев и трябваше да стане министър в правителството на Кирил Петков, след като бе махнат Стефан Янев. От 13 март до 29 май 2013 г. е министър на отбраната в служебния кабинет на Марин Райков. От 03 май 2016 г. е назначен за директор на Институт по отбрана „Проф. Цветан Лазаров”. От 1999 г. е старши научен сътрудник II степен (доцент) по приложение на принципите и методите на кибернетиката, а от 2014 г е професор по същата специалност.

Иван КръстевИван Кръстев

Министър на труда и социалната политика - Иван Кръстев, бивш заместник. Професионалният му път е тясно свързан с Министерството на труда и социалната политика. През 2013 година е назначен за заместник-министър на образованието и науката, където отговаря за международно и европейско сътрудничество, управление на средствата от ЕС и международни програми. В периода 2014-2019 година работи като експерт по европейска интеграция и се занимава с подготовка на позиции, становища, експертни разработки по теми, свързани с дейността на члена на Европейския парламент Георги Пирински. От юли 2019 година заема позицията на секретар на Делегация на българските социалисти в Европейския парламент.

Юлиан ВойновЮлиан Войнов

Министерство на икономиката - Юлиан Войнов, финансист и икономически анализатор, преподавател в Стопанската академия в Свищов.

Александър ЙоловскиАлександър Йоловски

Министър на електронното управление - Александър Йоловски, бивш зам.-министър. В периода 2016 г – 2019 г Йоловски е бил заместник-председател на Държавна агенция „Електронно управление“. От 2011 г до 2015 г е началник на отдел в Министерство на финансите и Администрация на Министерския съвет, където координира и контролира дейности, свързани с административната реформа и електронното управление.

Христо ДаскаловХристо Даскалов

Министър на земеделието - Христо Даскалов, бивш шеф на Българската агенция по безопасност на храните. Проф. д-р Христо Даскалов е завършил ветеринарна медицина, има професионален стаж от 37 години като учен, експерт и специалист в областта на безопасността и контрола на храните и биология и болести на хидробионтите. Заместник председател на Селскостопанска академия през периода май 2015 – април 2017 г. Народен представител в 47 и 48-то НС

Юлиан ПоповЮлиан Попов

Министър на околната среда и водите - Юлиан Попов - писател и журналист, министър на околната среда и водите в състава на правителството на Марин Райков. Председател на борда на Европейския институт за ефективност на сградите. Политически съветник на Европейската климатична фондация

Гергана КабаивановаГергана Кабаиванова

Министър на туризма - Гергана Кабаиванова - управител на фондация, инициатор на първите фермерски пазари в големите градове на страната. Тя е експерт по маркетинг и бизнес развитие на микро предприятията в областта на храните и козметиката.

Яна ГеноваЯна Генова

Министър на културата - Яна Генова, която е културолог.

Министър на спорта - Димитър Илиев, автомобилен състезател, който в кабинета на Кирил Петков бе сложен начело на Агенцията за безопасност по пътищата.

След като Радостин Василев им даде лиценза на автомобилизма: Димитър Илиев напусна властта

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети