Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Бойко Рашков не смята, че прокуратурата има „моралното право да го вика на разпит“

Политика

Бойко Рашков не смята, че прокуратурата има „моралното право да го вика на разпит“

Бойко Рашков не смята, че прокуратурата има моралното право да го вика на разпит - Tribune.bg
Снимка:

Бойко Рашков няма да се яви на разпит в прокуратурата, защото според него имало много по-важни въпроси от твърденията му, че знае къде са „отивали милионите за АМ „Хемус“, както той твърди, че има информация.

Пред журналисти в Народното събрание бившият вътрешен министър заяви, че не е видял и не е запознат с това, че от прокуратурата го викат на разпит. Самият той преди седмици отказа да се яви и е отказал да вземе призовката си, въпреки ясно разписаните закони.

Според Рашков прокуратурата първо да изясни „как у Борисов са попаднали някоко кюлчета, пачки евро и как е построил къщата в Барселона“. По думите на Рашков прокуратурата трябва да провери и кой и влиза в спалнята на лидера на ГЕРБ.  

Рашков настоява да бъде разпитан избягалия хазартен бос Васил Божков-Черепа, като според бившия силов министър разследващ прокурор трябва да отиде на място в Дубай, ако не могат чрез други способи да го разпитат.

 „Тогава прокуратурата ще има моралното право да ме вика на разпит“, отсече Рашков, като не пожела да отговори на журналистически въпроси.  

По думите му той няма какво ново да каже по повод АМ „Хемус“ и заподозря, че се прави опит да се измъкне информация от него по повод делото, което ГЕРБ води срещу него.

Припомняме, че по повод твърденията за „кюлчета и пачки“ беше извършена петорна експертиза, която показа, че въпросните анонимни снимки са манипулирани. 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети