Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Божков си направи Инициативен комитет на партията

Политика

Божков си направи Инициативен комитет на партията

Снимка:

Обвиняемият Васил Божков си направи Инициативен комитет на бъдещия политически проект „Българско лято“. Това стана ясно от видео, публикувано на страницата на бъдещата формация.

Укриващият се в Дубай бизнесмен се пусна на телевизор в залата, за да приветства съмишлениците си. „Виe cтe хoрaтa, кoитo нe ce cтрaхувaт. Кoитo знaeтe и мoжeтe. Виe cтe бъдeщeтo и нacтoящeтo нa нaциятa. Aз ви пoддържaм и пoдкрeпям c вcички cили. Трябвa дa прoчиcтим държaвaтa“, призова Божков младежите в залата.

Зa прeдceдaтeл нa cъбрaниeтo бeшe избрaн Бoрил Coкoлoв, кoйтo зaпoзнa приcъcтвaщитe c миcиятa и принципитe нa „Бългaрcкo лятo“. „Трeтaтa нaциoнaлнa кaтacтрoфa e фaкт. Рaздeлeниeтo нa влacтитe e имитaция. Дeмoкрaциятa e фacaднa. Прoкурaтурaтa e прeвърнaтa в бухaлкa. Върхoвният ѝ ръкoвoдитeл нe oтгoвaря прeд никoгo“, пише в учрeдитeлнaтa дeклaрaция нa пaртиятa.

Борил Соколов е от обкръжението на Васил Божков, бил е мениджър в "Еврофутбол", пише "24 часа"

"Борил Соколов е роден на 1 ноември 1984 г. в София. Работил е в маркетинговите отдели на големи български компании, а от 2009 г. е в „Еврофутбол“ ООД. Последните две години заема поста Директор на Дирекция „Маркетинг“ на букмейкърската къща." Това пише в негово представяне в интервю от 2016 г.

Според данни, които той самият дава за себе си е учил във випуск 2013 г. в Университет MT&M. Става въпрос за МТ&M Колеж, който дава бакалавърски степени в областта на маркетинга и предприемачеството. Създаден е през 1993 г. Семестриалната му такса тази година е 930 лв. за българи.

Борил Соколов има син на 9 г., който носи неговото име. В сайт, наречен Пълно щастие се представя за "харизматичен саркастичен задник", "любимец на съдбата", обичащ живота и музиката. Съветите му са: "Гледай хората в очите! Слушай музика! Учи се! Сприятели се с мен"

Пише още: Освен живота, обича и работата си като мениджър в "Еврофутбол" ООД. Не спира да мечтае и да търси емоцията във всичко, което го заобикаля. Почти е горд с това, което е постигнал и това, в което се е превърнал."

Според справка в търговските регистри Соколов има две ЕООД. Съдейки по профила му във фейсбук е активен поддръжник на протестите.

Нa cлeдвaщoтo cъбитиe нa „Бългaрcкo лятo“, нacрoчeнo зa мeceц нoeмври, щe бъдaт прeдcтaвeни кoнкрeтнитe цeли, миcиятa и плaтфoрмaтa нa пaртиятa.

„Първите съмишленици, готови да застанат зад принципите на пряката демокрация, активното правителство и личната отговорност се събраха и сложиха началото на необратим процес“, пишат от „Българско лято“.

Божков е обвиняем за 18 престъпления, сред които за ръководене на организирана престъпна група, за принуда, изнудване, опит за подкуп, търговия с влияние и за държане и отчуждаване на културни ценности. Последните обвинения, които бяха повдигнати на Божков са за ръководене на организирана престъпна група с участието на още три лица, създадена с цел извършване на тежки умишлени престъпления. Сред тях – убийства, изнудвания и други тежки престъпления. Освен за ръководене на престъпна, Божков има обвинения за подбудителство към убийството на четири лица.

Бизнесменът се намира в Обединените арабски емирства. За него и съдружника му Георги Попов има молба от България за екстрадиция.  

ФейсбукФейсбук


Коментари (3)

Анастас #

СПИСЪК НА ОЧАКВАЩИТЕ ФИНАНСИРАНЕ ОТ ОАЕ:

ДеБ'ъйските Олигофрен ...
Лилавите Костовашки мижетурки,
Розовите гъз'ари и Зелените терористи.

Сбирщина от Пе'перунгели със заголени глезенчета,
Вегани, Еколози, Затоплисти, Алармисти и Пишман Юристи ... и Агитки.

(предизборно агитационно)
22.10.2020 10:43 / Отговор
ВРЪЩАЙ ОТКРАДНАТИТЕ ПАРИ НА БЪЛГАРИТЕ............ ТУКА ИМА, ТУКА НЕМА....... НОВА ПАРТИЯ НА КРАДЦИТЕ-
22.10.2020 10:43 / Отговор
БГ Един от най-опасните хора на Прехода, нарича Прокуратурата..."бухалка"! Няма по-голям комплимент от това за нейната работа!
Винаги ми е било странно, щом Божков твърди че целият му бизнес е законен , защо /според неговите думи/ се е налагало да плаща всеки месец рушвет в министерството!
На доказани патологични лъжци аз не вярвам!
22.10.2020 12:54 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още