Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Божков си направи Инициативен комитет на партията

Политика

Божков си направи Инициативен комитет на партията

Божков си направи Инициативен комитет на партията - Tribune.bg
Снимка:

Обвиняемият Васил Божков си направи Инициативен комитет на бъдещия политически проект „Българско лято“. Това стана ясно от видео, публикувано на страницата на бъдещата формация.

Укриващият се в Дубай бизнесмен се пусна на телевизор в залата, за да приветства съмишлениците си. „Виe cтe хoрaтa, кoитo нe ce cтрaхувaт. Кoитo знaeтe и мoжeтe. Виe cтe бъдeщeтo и нacтoящeтo нa нaциятa. Aз ви пoддържaм и пoдкрeпям c вcички cили. Трябвa дa прoчиcтим държaвaтa“, призова Божков младежите в залата.

Зa прeдceдaтeл нa cъбрaниeтo бeшe избрaн Бoрил Coкoлoв, кoйтo зaпoзнa приcъcтвaщитe c миcиятa и принципитe нa „Бългaрcкo лятo“. „Трeтaтa нaциoнaлнa кaтacтрoфa e фaкт. Рaздeлeниeтo нa влacтитe e имитaция. Дeмoкрaциятa e фacaднa. Прoкурaтурaтa e прeвърнaтa в бухaлкa. Върхoвният ѝ ръкoвoдитeл нe oтгoвaря прeд никoгo“, пише в учрeдитeлнaтa дeклaрaция нa пaртиятa.

Борил Соколов е от обкръжението на Васил Божков, бил е мениджър в "Еврофутбол", пише "24 часа"

"Борил Соколов е роден на 1 ноември 1984 г. в София. Работил е в маркетинговите отдели на големи български компании, а от 2009 г. е в „Еврофутбол“ ООД. Последните две години заема поста Директор на Дирекция „Маркетинг“ на букмейкърската къща." Това пише в негово представяне в интервю от 2016 г.

Според данни, които той самият дава за себе си е учил във випуск 2013 г. в Университет MT&M. Става въпрос за МТ&M Колеж, който дава бакалавърски степени в областта на маркетинга и предприемачеството. Създаден е през 1993 г. Семестриалната му такса тази година е 930 лв. за българи.

Борил Соколов има син на 9 г., който носи неговото име. В сайт, наречен Пълно щастие се представя за "харизматичен саркастичен задник", "любимец на съдбата", обичащ живота и музиката. Съветите му са: "Гледай хората в очите! Слушай музика! Учи се! Сприятели се с мен"

Пише още: Освен живота, обича и работата си като мениджър в "Еврофутбол" ООД. Не спира да мечтае и да търси емоцията във всичко, което го заобикаля. Почти е горд с това, което е постигнал и това, в което се е превърнал."

Според справка в търговските регистри Соколов има две ЕООД. Съдейки по профила му във фейсбук е активен поддръжник на протестите.

Нa cлeдвaщoтo cъбитиe нa „Бългaрcкo лятo“, нacрoчeнo зa мeceц нoeмври, щe бъдaт прeдcтaвeни кoнкрeтнитe цeли, миcиятa и плaтфoрмaтa нa пaртиятa.

„Първите съмишленици, готови да застанат зад принципите на пряката демокрация, активното правителство и личната отговорност се събраха и сложиха началото на необратим процес“, пишат от „Българско лято“.

Божков е обвиняем за 18 престъпления, сред които за ръководене на организирана престъпна група, за принуда, изнудване, опит за подкуп, търговия с влияние и за държане и отчуждаване на културни ценности. Последните обвинения, които бяха повдигнати на Божков са за ръководене на организирана престъпна група с участието на още три лица, създадена с цел извършване на тежки умишлени престъпления. Сред тях – убийства, изнудвания и други тежки престъпления. Освен за ръководене на престъпна, Божков има обвинения за подбудителство към убийството на четири лица.

Бизнесменът се намира в Обединените арабски емирства. За него и съдружника му Георги Попов има молба от България за екстрадиция.

ФейсбукФейсбук


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (3)

Анастас #

СПИСЪК НА ОЧАКВАЩИТЕ ФИНАНСИРАНЕ ОТ ОАЕ:

ДеБ'ъйските Олигофрен ...
Лилавите Костовашки мижетурки,
Розовите гъз'ари и Зелените терористи.

Сбирщина от Пе'перунгели със заголени глезенчета,
Вегани, Еколози, Затоплисти, Алармисти и Пишман Юристи ... и Агитки.

(предизборно агитационно)
22.10.2020 10:43 / Отговор
ВРЪЩАЙ ОТКРАДНАТИТЕ ПАРИ НА БЪЛГАРИТЕ............ ТУКА ИМА, ТУКА НЕМА....... НОВА ПАРТИЯ НА КРАДЦИТЕ-
22.10.2020 10:43 / Отговор
БГ Един от най-опасните хора на Прехода, нарича Прокуратурата..."бухалка"! Няма по-голям комплимент от това за нейната работа!
Винаги ми е било странно, щом Божков твърди че целият му бизнес е законен , защо /според неговите думи/ се е налагало да плаща всеки месец рушвет в министерството!
На доказани патологични лъжци аз не вярвам!
22.10.2020 12:54 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати