Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Братя Бобокови за офшорката в Малта: Заявяваме, че всъщност новина няма

Политика

Братя Бобокови за офшорката в Малта: Заявяваме, че всъщност новина няма

Братя Бобокови за офшорката в Малта: Заявяваме, че всъщност новина няма - Tribune.bg
Снимка:

Шефовете на „Монбат“ и „Приста Ойл Атанас“ и Пламен Бобокови разпространиха отворена позиция до медиите във връзка с участието им в офшорката A&P GLOBAL MANAGEMENT LIMETED.

Братя Бобокови също в Досиетата Пандора

Публикуваме позицията им без редакторска намеса:

„Във връзка с появилата се късно снощи статия във вестник Труд „Братя Бобокови в Pandora Papers“ и бързото й лавинообразно, стратегически контролирано мултиплициране от придворни на Делян Пеевки и Бойко Борисов медии, заявяваме, че всъщност новина няма. Ето и фактите:

Тиражираният скрийншот е не друго, а общодостъпна публична информация от търговския регистър на Малта, от която е видно следното: кои са крайните собственици, регистрирания капитал и името на лицето, натоварено с отговорността да представлява дружеството A&P GLOBAL MANAGEMENT LIMITED. Казано с други думи, същата информация по обем и идентичност ще получите и при справка в масивите на българския търговски регистър.

Нека да поясним, Република Малта не е офшорна зона, а е член на Европейския съюз и прилага унифицирано европейско законодателство, приложимо и на територията на Република България, като пълноправен член на ЕС.

Въпросното дружество е капиталово дружество за управление на дялове – тоест там няма кеш, банкови сметки или каквито и да е парични потоци. Посочените дялове са надлежно декларирани в данъчните ни декларации пред НАП.

Държим да отбележим, че обект на разследване в „Pandora Papers“ са лица, заемащи публични държавни длъжности, които са се обогатили незаконно или са избегнали данъчно облагане.

От всичко казано дотук, за пореден път става ясно, че в дейността си братя Бобокови винаги са изхождали от позицията на законност, прозрачност и отчетност. Не става ясно обаче, вече година и половина, защо Бойко Борисов и Делян Пеевски се страхуват от нас?”, завършва позицията на Бобокови.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати