Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. БСП и „Възраждане“ в опит да бламират НС

Политика

БСП и „Възраждане“ в опит да бламират НС

БСП и Възраждане в опит да бламират НС - Tribune.bg
Снимка:

БСП и „Възраждане“ правят опит да бламират работата на Народното събрание. В началото на заседанието социалистите поискаха министърът на отбраната Тодор Тагарев да дойде, за да присъства на първата точка за днес, която касае даването на военна помощ за Украйна.

Председателят на парламента Росен Желязков обясни, че министърът не е вносител, а присъствието му може да бъде пожелателно и по негова преценка, но ще бъде уведомен. Този отговор не задоволи БСП, които поискаха 30 минути почивка, докато Тагарев дойде. Желязков даде само 15 минути.

След връщане в пленарна зала почивка беше поиската от „Възраждане“, според които в зала трябва да присъстват шефовете в отбраната, за да кажат дали може да даваме оръжия на Украйна.

В правилника е записано, че при поискване от името на парламентарна група за почивка, тя следва да бъде давана, но времето е по преценка на председателстващия. Така Росен Желязков обяви 20 минути прекъсване на заседанието, като подчерта, че това време ще се отрази на удължаването на пленарното заседание, а от там и на работата на комисиите. 

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети