Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. БСП искат представител от енергийното министерството в НС, от там отказват

Политика

БСП искат представител от енергийното министерството в НС, от там отказват

БСП искат представител от енергийното министерството в НС, от там отказват - Tribune.bg
Снимка:

Депутатите разглеждат на първо четене Закона за енергията от възобновяеми източници. От БСП в лицето на Георги Свиленски поискаха в Народното събрание да се яви представител от Министерството на енергетиката. Председателстващата Росица Кирова обяви, че е отправена такава покана, но от енергийното ведомството да отказали да вземат участие.

„Президентството и служебното правителство бавят законите по ПВУ, пишат некадърни закони, отказват да се явят в Народното събрание и после същите ни обвиняват нас, че не приемаме тези важни закони“, заяви Свиленски и поиска с гласуване да се задължи министъра на енергетиката да дойде в пленарна зала.

Явор Божанков от ПП припомни, че единствения начин да се излезе от тази ситуация е да бъде подкрепен втория мандат. „Ние няма как да задължим, който и да е министър да дойде тук. Само след няколко дни, ако искате може и вие да подкрепите втория мандат“, обърна се Божанков към колегата си от БСП.

Преди да даде почивка Кирова обяви, че министър Росен Христов и неговите зам.-министри са командировка в чужбина и не могат да присъстват на заседанието. 

След известно изчакване министърът на енергетиката дойде в Народното събрание, въпреки първото съобщение, че е в чужбина и не може да присъства.

Той понесе критики от страна на депутатите и най-вече от БСП, според които изготвения документ не е добър и трябва да се пренапише.

„Ако някой трябра да си връща заплатите със сигурност не е министъра, обяви Росен Христов след като дойде в Народното събрание след гласуване. По думите му няма отрицателни становища към Закона. „Не виждам с какво можето присъствие тук помага на този процес, тъй като всички коментари са технически и трябва да се анализират, но не в този формат“, заяви Христов.

Георги Свиленски призова министъра да се успокои и да пие една вода и обяви. Депутатът от БСП заяви, че има над 20 отрицателни становища, отрицателно е мнението и на депутати с дълъг стаж в енергийна комисия, както и други експерти. Свиленски заяви, че до края на дебата вероятно министъра още няколко пъти ще си изпусне нервите, но така е в зала и пожела скоро да не му се налага. 

Искра Михайлова от "Възраждане" благодари, че министъра се е отзовал и вероятно е бил командировка в Бистрица. 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети