Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ с първа среща след записите

Политика

ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ с първа среща след записите

ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ с първа среща след записите - Tribune.bg
Снимка:

ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ провеждат първа среща след като бе пуснат запис от национално съвещание на „Промяната“.

Вече час в стаята на председателя на Народното събрание Росен Желязков представители на двете партии обсъждат дали е възможно да се възобновят разговорите за съставяне на правителство. В срещата участват лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, Мария Габриел, Николай Денков, както и лидерите на ПП-ДБ Кирил Петков, Асен Василев, Христо Иванов и Атанас Атанасов.  

По-рано в кулоари Борисов заяви, че на фона на кризите и хаоса в държавата трябва да има редовно правителство. Той заяви, че кабинетът трябва да е такъв, че да се върне доверието между партиите. 

„От ден първи казвам, че редовно правителство трябва да има, за да сме една нормална, парламентарна република. Защо да се явяваме на избори и какво ще се случи след следващите избори? Хаосът в държавата е толкова голям, особено при липсата на бюджет, ПВУ, Шенген, Еврозона, случващото се на Балканите - на 400 км. в Косово се пребиват, канселират се срещи на президенти в Европа, войната в Украйна е смазваща... Днес ще се видим отново с ПП/ДБ. Когато има споделена отговорност, трябва да се предложи такъв състав на Министерския съвет, който да успокоява и да гради доверие в двете политически формации“, заяви Борисов преди началото на пленарното заседание.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати