Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. БСП си избра нови управленски структури

Политика

БСП си избра нови управленски структури

БСП си избра нови управленски структури - Tribune.bg
Снимка:

Кандидат за Националния съвет се оплака, че го има два пъти в бюлетината

С кворум от 509 делегати започна вторият ден на 50-ия конгрес на БСП. Общият брой на делегатите е 976. Делегатите промениха своята програма, тъй като докладите на Комисията за провеждане на избор за национални органи на БСП и на Комисията по личните молби, жалбите и заявленията все още не са готови. До момента делегатите гласуваха политическия доклад на председателя пред 50-ия конгрес на партията, отчетите на Националния съвет на БСП, на парламентарната група и на евродепутатите.

Те приеха политическата резолюция срещу проявите и настъплението на неофашизма и неонацизма в Европа. По-късно се очаква форумът да продължи с Доклад на Комисията за провеждане на избора за национални органи на БСП.

Именно в този доклад трябва да станат ясни резултатите от изборите за национални органи на партията. Вотът за членове на Националния съвет и състав и ръководство на Общопартийната контролна комисия започна снощи малко след 23.00 ч., като броенето на бюлетините продължава и в този момент. Причината е, че кандидатите за пленума са 692- ма. Те се борят за 113 места.

Новият червен пленум ще е от 185 души. 32 от членовете му са делегирани представители на областните структури. По предварителни данни сред избраните делегати Нинова и опозицията и имат почти паритет - 16:13, съобщава в.”24 часа”. По право в пленума влизат трима - лидерите на Младежкото обединение, на жените и на ветераните.

Междувременно в кулоарите на конгреса стана ясен интересен казус - Георги Тодоров, който беше кандидат за лидер, но се отказа от вота в последния момент, обяви, че името му го има два пъти в бюлетината за член на Националния съвет - веднъж от Бургас, втори път от София, тъй като има номинации от двете места.

"Въпросът беше повдигнат в зала, бяхме уверени от ръководството на комисията, че всички такива грешки са отстранени, а след това се оказа, че в листата продължавам да фигурирам с две имена. Включително един от членовете на комисията се опита много активно да ме убеди, че аз съм двама души. И аз сега съм раздвоен - дали да давам Оскари за специални ефекти или да давам Нобел за клониране на кандидат”, коментира Тодоров.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати