Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. БСП си избра нови управленски структури

Политика

БСП си избра нови управленски структури

Снимка:

Кандидат за Националния съвет се оплака, че го има два пъти в бюлетината

С кворум от 509 делегати започна вторият ден на 50-ия конгрес на БСП. Общият брой на делегатите е 976. Делегатите промениха своята програма, тъй като докладите на Комисията за провеждане на избор за национални органи на БСП и на Комисията по личните молби, жалбите и заявленията все още не са готови. До момента делегатите гласуваха политическия доклад на председателя пред 50-ия конгрес на партията, отчетите на Националния съвет на БСП, на парламентарната група и на евродепутатите.

Те приеха политическата резолюция срещу проявите и настъплението на неофашизма и неонацизма в Европа. По-късно се очаква форумът да продължи с Доклад на Комисията за провеждане на избора за национални органи на БСП.

Именно в този доклад трябва да станат ясни резултатите от изборите за национални органи на партията. Вотът за членове на Националния съвет и състав и ръководство на Общопартийната контролна комисия започна снощи малко след 23.00 ч., като броенето на бюлетините продължава и в този момент. Причината е, че кандидатите за пленума са 692- ма. Те се борят за 113 места.

Новият червен пленум ще е от 185 души. 32 от членовете му са делегирани представители на областните структури. По предварителни данни сред избраните делегати Нинова и опозицията и имат почти паритет - 16:13, съобщава в.”24 часа”. По право в пленума влизат трима - лидерите на Младежкото обединение, на жените и на ветераните.

Междувременно в кулоарите на конгреса стана ясен интересен казус - Георги Тодоров, който беше кандидат за лидер, но се отказа от вота в последния момент, обяви, че името му го има два пъти в бюлетината за член на Националния съвет - веднъж от Бургас, втори път от София, тъй като има номинации от двете места.

"Въпросът беше повдигнат в зала, бяхме уверени от ръководството на комисията, че всички такива грешки са отстранени, а след това се оказа, че в листата продължавам да фигурирам с две имена. Включително един от членовете на комисията се опита много активно да ме убеди, че аз съм двама души. И аз сега съм раздвоен - дали да давам Оскари за специални ефекти или да давам Нобел за клониране на кандидат”, коментира Тодоров.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още