Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. БСП: Кворумът не е наше задължение с ПП и ДБ, ние сме малцинство

Политика

БСП: Кворумът не е наше задължение с ПП и ДБ, ние сме малцинство

БСП: Кворумът не е наше задължение с ПП и ДБ, ние сме малцинство - Tribune.bg
Снимка:

Опозицията не иска да има избран председател на КПКОНПИ, оплакаха се БСП, след като днес управляващите не успяха да съберат кворум в парламента.

„Това е причината да има вот на недоверие, това беше причината да бъде свален Никола Минчев. Това е причината да идем на избори и да има 3-6-9 месеца безвремие. Да няма борба с корупцията, да няма европейски средства за България. България очаква решения, а не скандали“.

Това заяви на брифинг в Народното събрание депутатът от  БСП Георги Свиленски.

Социалистът разтълкува, че щом не са се регистрирали днес, другите в парламента са показали безотговорност към бъдещето. Водещите точки в дневния ред бяха избора на нов председател на НС и правила за избор на Бойко Рашков за шеф на КПКОНПИ. В него беше залегнало и първо четене на Първо гласуване на допълнение на Закона за управление на средствата от Европейските структурни и инвестиционни фондове, както и компенсации за цената на тока – неща, които парламентът лесно може да одобри на две четения и без дебат в рамките на минути и в някой от следващите дни.

„Има ново мнозинство – Възраждане, ДПС, ГЕРБ, ИТН. Трябва да е ясно на българските граждани какво идва след това управление“, заплаши социалистът.

Според неговите разсъждения опозицията и довечера нямало да се яви в зала… защото са отчаяни, че ще загубят вота на недоверие.

„Кворумът е ангажимент на мнозинството. От четвъртък мнозинството е друго и кворумът не е ангажимент на БСП, ПП и ДБ“, смята Свиленски.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати