Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. БСП не иска прекратяването на меморандума с Gemcorp

Политика

БСП не иска прекратяването на меморандума с Gemcorp

БСП не иска прекратяването на меморандума с Gemcorp - Tribune.bg
Снимка:

„Преди малко, беше извършен пореден саботаж за разкриване на истината за Gemcorp“, съобщи депутатката от ГЕРБ Десислава Трифонова.

Председателят на временната комисия от БСП е откадал да подложи на гласуване предложението на ГЕРБ-СДС, с което Народното събрание да задължи Министерски съвет да прекрати меморандума.

„С това си действие наруши процедурните правила. Председателят на ДАНС беше категоричен в оценката си“, допълни Трифонова.

По време на създаването на комисията стана ясно, че в деня на подписване на меморандума е било излъгано за компанията, с която е подписан. Оказа се, че министерство на енергетиката е публикувало информация за съвсем различна компания и че е подписан договор с офшорка.

„Излъгаха и за проверката, възложена на ДАНС - такава предварителна проверка не е имало. Беше възложена повторна проверка, резултатите от която все още не са оповестени. Министър-председателят не знаеше с кого е подписал договор. Компанията е свързана с руски капитали”, припомни още депутатката Десислава Трифонова. 

Премиерът в оставка Кирил Петков, Асен Василев и Александър Николов пък ще бъдат изслушани в петък по време на комисията.

Председателят на комикията Емил Георгиев пък заяви, че меморандумът според него не е опасен.  

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети