Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. БСП обвини депутатка на Трифонов в конфликт на интереси

Политика

БСП обвини депутатка на Трифонов в конфликт на интереси

БСП обвини депутатка на Трифонов в конфликт на интереси - Tribune.bg
Снимка:

Остри реплики се чуха от парламентарната трибуна на Народното събрание. Депутатът от БСП Драгомир Стойнев обвини в конфликт на интереси колежката си от ИТН Живка Железова.

„Тя съдружник ли е във фирма за фотоволтаична техника? Това е конфликт на интереси и трябва ли цялата зала да се занимава с този частен случай“, заяви Стойнев по повод заваден въпрос от Железова към служебния министър на енергетиката Андрей Живков.

„И аз не можех да си обясня това изслушване, има много директиви по които сме закъснели. Това е лобистки казук по който хора са взели двойно финансиране, един път от ЕС са им финансирани инсталациите и втори път искат да взимат пари от държавата за произведената им енрегия“, обяви депутатът от ГЕРБ Делян Добрев.  

В своето обяснение Железова не отрече твърденията на колегата си от БСП и само заяви, че не приемала конфликт на интереси и в случая ставало дума за директива, а фокуса се премествал.

„Тук дали някой колега приема или не приема може да го каже в къщи и той трябва да деклалира дали е собственик на дружество. Даже вие сте собствениск, няма нищо лошо, просто вие трябва да излезете и да декларирате конфликт на интереси. Ррави се впечатление, че вие задавате този въпрос за лични интереси. Надявах се, че заявката на ИТН за нещо друго ще се окаже вярна, но явно става още по-лошо“, обяви Стойнев.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети