Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Христо Иванов: Ако ИТН запазят тази позиция, това означава, че отиваме на избори

Политика

Христо Иванов: Ако ИТН запазят тази позиция, това означава, че отиваме на избори

Христо Иванов: Ако ИТН запазят тази позиция, това означава, че отиваме на избори - Tribune.bg
Снимка:

Ако „Има такъв народ“ запазят тази позиция, това означава, че очевидно отиваме на избори“, заяви лидерът на ДБ Христо Иванов в Народното събрание.

По думите му каненето на разговори зависи от това на кого ще бъде връчен третият мандат, така че на този етап никакви такива анонси не можем да бъдат направени.

„Разговори обаче трябва да има, ако изобщо имаме надежда здравият разум да надделее. Защото наистина да тласкаме страната към избори на мен ми се вижда неразумно“, допълни още Иванов.

Запитан дали тяхната партия ще инициира такива разговори, той отговори, че групата ще прецени и ще направят допълнителен анонс.

На свой ред Тошко Йорданов потвърди думите на своя лидер Слави Трифонов и ИТН няма да участват в разговори за съставяне на кабинет с третия мандат.

„Казахме след изборите, че ще предложим кабинет. Надявахме се на подкрепата на „Изправи се БГ!Ние идваме“ и на „Демократична България“. Казахме, че ако не получим тяхната подкрепа, този кабинет изобщо няма да го представим на гласуване и че след това се отива на предсрочни избори според нас. Другият вариант е останалите партии да съставят правителство“, посочи той.

„Правим това, което сме казали. Предложихме кабинет, не получихме подкрепа, изтеглихме кабинета. Ние сме в опозиция, тъй като всички партии, всички, казаха, че няма да го подкрепят. Кое не е ясно?“, обърна се Тошко Йорданов към журналистите.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп