Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. БСП одобрили командировката до Залцбург за изложение за лов и риболов

Политика

БСП одобрили командировката до Залцбург за изложение за лов и риболов

БСП одобрили командировката до Залцбург за изложение за лов и риболов - Tribune.bg
Снимка:

Корнелия Нинова обвини Цвета Караянчева, че двама социалисти са прахосали 6 хил. лв. за пътуване

БСП опитаха на прехвърлят на ГЕРБ вината за прахосаните средства за командировка на изложение за лов и риболов в Залцбург. 6 228 лв. са похарчили двамата депутати от БСП Иван Иванов и Йордан Младенов за пътуването си, където са се обучавали на лов, докато бойкотират парламента.

„И вчера им казах веднага да връщат парите, които са ползвали. Ако зависеше от мен, не бих поставила подпис под такава командировка. И не е разбираемо защо г-жа Караянчева се е подписала. И не само защото отсъстваме от парламента, мнението ни е, че дори и да сме там, не трябва да се харчат пари за лов и риболов. Това нито повишава качеството на законодателната работа, нито авторитета на парламента. За мен е недопустимо да ходиш на изложение на лов и риболов с пари на хората. Нашите колеги ще ги върнат веднага“, заяви пред журналисти Корнелия Нинова.

Цвета Караянчева обаче показа документи, потвърждаващи, че пътуването е одобрено и съгласувано с парламентарната група на БСП.

„Първо искам да призова г-жа Корнелия Нинова да не търси медийна изява на мой гръб или на гърба на институцията, която представлявам. По принцип, когато получим покана от някое министерство или от държава за пътуване в чужбина, аз резолирам това до протокола, а протоколът изпраща писмото до ресорна комисия или до съответната парламентарна група. Когато имаме подписите на председателите на парламентарните групи, едва тогава, след тяхното съгласие, едва тогава подписвам заповедта за командироване. Няма как това да стане без да имам санкцията на председателите на парламентарните групи“, коментира председателят на българския парламент.

Подписът под документа за съгласуване в случая не е на Корнелия Нинова и тя следва да каже кой се е подписал и я е заместил. „Подписът е върху докладната на г-жа Десислава Танева, защото земеделската комисия на парламента е поканена на въпросното изложение за лов и риболов в Залцбург. Тя е написала докладна до мен, а аз съм я пуснала до парламентарните групи. Председателите на групите са подписали, след което аз подписвам заповедта за пътуване. Ако г-жа Нинова не може да си контролира народните представители, нека не търси причината в мен“, категорична е Караянчева.

Някой от заместник-председателите на групата или секретаря на групата на БСП е подписал докладната за пътуване на двамата депутати от БСП.

Моника Гаджанова


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (1)

антининова На БКП(БСП)все друг им е виновен-Нинова търси под вола теле(под кобилата си),но е сбъркала адреса и си е намерила майстора в лицето на Караянчева.
27.02.2019 15:25 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети