Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Екзотичната командировка в Залцбург е струвала 13 500 лв.

Политика

Екзотичната командировка в Залцбург е струвала 13 500 лв.

Екзотичната командировка в Залцбург е струвала 13 500 лв. - Tribune.bg
Снимка:

Бойкотиращите депутати на БСП са получили над 6 хил. лв. за пътуването си

6 228 лв. са похарчили двамата депутати от БСП Иван Иванов и Йордан Младенов за пътуването си до Залцбург, където са се обучавали на лов, докато бойкотират парламента. Екзотичната командировка коства на данъкоплатците общо 13 473 лв., като четирима депутати са пътували, съобщава bTV.

На изложението са присъствали и депутатът Александър Сабанов от ВМРО, както и Бюрхан Абазов от ДПС.

След като БСП за трети път излезе от парламента, двама нейни депутати нарушиха бойкота на собствената си партия и отидоха в командировка в чужбина. Утвърдените разходи за депутата Иван Иванов от БСП са 1382 лева за самолетен билет, за хотел са отишли 1308 лева, а командировачните му са били 342 лева. Общата сума е 3033 лв.

По сходен начин изглежда сметката и за другия народен представител от БСП – Йордан Младенов. При него особеното е, че са му одобрени и вътрешни разходи на стойност 60 лева за транспорт. Така за командировката той е получил 3 195 лв.

От БСП отказаха среща с двамата депутати, но заявиха, че те лично ще поемат разходите за тези пътувания.

Самолетният билет на депутата от "Обединени патриоти" е над 2000 лева. За хотела му са платени 1635 лева, командировачните – около 300 лева. Разходите за билет на Бюрхан Абазов са 1485 лв., нощувките - 1308 лв. и отново над 300 лв. командировачни.

 

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети