Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. БСП редят министрите си ден преди развръзката с мандата

Политика

БСП редят министрите си ден преди развръзката с мандата

БСП редят министрите си ден преди развръзката с мандата - Tribune.bg
Снимка:

Часове преди връщането на мандата от Асен Василев става ясно, че единствената партия, която си признава, че реди свои министри е БСП. От „Продължаваме промяната“ твърдят, че министерски кресла не са обсъждани, а депутатите на ДБ отказват на коментират тази тема.

„С колегите провеждаме разговори, засега темата за персонален състав на правителство не се обсъжда. Работим върху подкрепата и разясняваме програмата с всички, които проявяват интерес да подкрепят правителството“, коментира  пред журналисти председателят на ПГ на ПП Андрей Гюров.

Това обаче противоречи с вчерашното изказване на Корнелия Нинова, която бе категорична, че днес ще бъдат обсъдени имената на бъдещите министри в евентуалния кабинет на Асен Василев. Важният въпрос тук е, къде ще отидат министерствата на ИТН. Интересно е дали Кирил Петков ще се върне като министър на икономиката и ще взема поста на Корнелия Нинова или пък ще стане финансов министър на мястото на Асен Василев, който пък е номинацията на ПП за премиер.

Единственото, което се знае със сигурност е, че Бойко Рашков няма да е номиниран за министър на вътрешните работи заради планирано номиниране за КПКОНПИ. Според анализатори постът на вътрешен министър е обещан на поне двама отцепници от ИТН.

Сценариите за мандата на Асен Василев са два:

Или го връща на президента неизпълнен, или все пак прави опит да предложи състав на правителство и да чака какво ще се случи в пленарна зала. Припомняме, че вчера Тошко Йорданов от ИТН за пореден път изтъкна, че натискът върху депутатите им от Асен Василев и Кирил Петков продължава. Като „промяната” вече звънели и  на роднини на народни представители от ИТН, за да им предлагат постове. 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети