Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. БСП събра висшия си партиен орган, за да определи кандидатурите си за местните избори

Политика

БСП събра висшия си партиен орган, за да определи кандидатурите си за местните избори

БСП събра висшия си партиен орган, за да определи кандидатурите си за местните избори - Tribune.bg
Снимка:

БСП-централа

Националният съвет (НС) на БСП утвърждава на пленум в момента първите над 100 кандидати за кметове. Членове на ръководния орган и кандидати за кметове присъстват на пленума.

Преди началото пред журналисти някои от тях коментираха очакванията от днешното заседание, което се провежда на „Позитано“ 30 – централата на партията.

Иван Ченчев, депутат и член на НС, заяви, че очаква съвсем разумно и с аргументи в съответните области да бъде определена първата част от кметовете, общинските съветници, листите, да има дискусия по програмата за местния вот и местното управление.

Във връзка с основните моменти в програмата отбеляза, че всяка област има своята специфика, но при изработването са се водили от най-важните приоритети. Един от най-важните проблеми в общините, в областите, е инфраструктурата, контролът над местното самоуправление, част от местните данъци да остават в общините.

Ченчев смята, че БСП е сплотена за местните избори. Много често сме се събирали през времето, през което правихме номинаците и конференциите си, обсъждали сме с всички структури, така че сме избистрили как ще се явяваме на вота, обясни той. Проблемни области няма, радващо е, че на места има повече от един кандидат, това означава, че партията има различни мнения и днес те ще бъдат обсъдени. Няма нищо страшно НС да прецени кой е най-подходящата кандидатура за съответното място, изтъкна депутатът.

За кандидатурата на Ваня Григорова, одобрена от градската организация на социалистите за кмет на София в началото на септември, Ченчев коментира, че според него няма как пленумът да не приеме предложението.

Донка Михайлова, кмет на Троян и в момента, заяви, че ще се кандидатира за четвърти мандат.

Румен Овчаров беше лаконичен за очакванията и каза, че са оптимистични.

На следващото си заседание на 16 септември НС на БСП ще утвърди и останалите кандидати за кметове и общински съветници.


Последвайте ни в Google News

 

Етикети БСП, пленум
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети