Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. БСП с опит да притопли стар донос за Мария Габриел

Политика

БСП с опит да притопли стар донос за Мария Габриел

БСП с опит да притопли стар донос за Мария Габриел - Tribune.bg
Снимка:

Партньори на БСП се опитват да притоплят стар донос за кандидат-премиерът Мария Габриел. От Сдружение Дискусионен клуб за социална местна политика са внесли сигнал до главния прокурор за конфликт на интереси със задна дата. Въпросното сдружение е член на НС на БСП, като негов ръководител е кандидат-депутатът Борислав Цветков, който не успя да влезе в парламента, припомня „19 минути“.   

В сигнала им се посочва, че тя е била наемател на общинско жилище в столицата по времето, когато е била евродепутат. Историята е от 2010 г. когато Габриел подписва договор с дъщерна фирма на общинското дружество Столични имоти. Така тя наема апартамент от 128 кв. м в кв. Лозенец, с наем от 400 лв. През 2014 г. като общински съветник от БСП Николай Белалов пита в писмо Столичната община дали евродепутат наема общинско жилище.

Официалният отговор от там е отрицателен, но според социалистите това не е така. Според БСП формално въпросният апартамент не попада към така изброените категории „общински жилища“, но пък е в капитала на търговско дружество, което е собственост на Столичната община.  

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети