Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. БСП свика брифинг: „Дневник”, „Епицентър” и други публикували неверни резултати

Политика

БСП свика брифинг: „Дневник”, „Епицентър” и други публикували неверни резултати

БСП свика брифинг: Дневник, Епицентър и други публикували неверни резултати - Tribune.bg
Снимка:

Социалистите не вярват на социолозите, пускат жалби срещу медии в ЦИК

БСП с извънреден брифинг в изборния ден. Причината – медии незаконно публикували изборни резултати. На всичкото отгоре от партията не са доволни от публикуваното.

„Пускат екзит полове, които не са верни. Пускаме жалба до ЦИК заради това. Искаме ЦИК да се разпореди публикуването да спре и да се премахнат от страниците на агенциите. Това са манипулации. Кой плаща глобите на агенциите? Вероятно е същият, който манипулира гласовете. Хората масово отказват да отговорят за кого са гласували. Тоест няма как публикуваната информация да е вярна. Отделно анкетни карти се раздават в самия СИК, абсолютно недопустимо“, обяви Георги Свиленски.

Медиите, които БСП искат да отнесат глоби, са „24 часа“, ПИК, „Епицентър“, „Блиц“, „Клуб Z”, dir.bg, „Марица“, „Гласове“ и „Дневник“.

Освен от медиите - Свиленски не е доволен и от това как се е изказал Бойко Борисов след като гласува рано сутринта.

„Борисов цяла кампания извършваше нарушения. Днес в изказването си наруши Изборния кодекс“, възмути се Свиленски, но не уточни какво точно визира.

Борисов: Пожелавам честни и почтени избори, както ни нареди народът

Освен това БСП твърдят, че масово се купували гласове и те лично пускали сигнали навсякъде.

„В Гоце Делчев имаме снимков материал как се купуват гласове, шефът на РУ бездейства. Така не става! Купените гласове няма да ви изкарат на власт. Предимно в ромските квартали става всичко. Призовавам всички българи да гласуват. Само масовото гласуване ще неутрализира купения вот. Медии, бъдете бдителни, гледайте къде се гласува под строй“, обяви социалистът.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети