Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. „Булгаргаз“ ще обяви търгове за доставка на втечнен газ до 2034

Политика

„Булгаргаз“ ще обяви търгове за доставка на втечнен газ до 2034

Булгаргаз ще обяви търгове за доставка на втечнен газ до 2034 - Tribune.bg
Снимка:

Днес „Булгаргаз“ ще обяви търгове за доставка на втечнен природен газ за ноември, декември, за цялата 2023 г. и дългосрочен от 2024 г. до 2034 г., заяви изпълнителният директор на „Булгаргаз“ Деница Златева на брифинг в енергийното министерство.  

Тя подчерта, че целта е да участват възможно най-много компании, за да се постигнат най-добрите ценови равнища.  

По думите ѝ се планира и участие в годишния търг за 2023 г. за слотове и капацитет за регазификация на терминала в Ревитуса, Гърция.

„Той вероятно ще се проведе през октомври. Паралелно с това водим разговори за осигуряване на допълнителни слотове за 2023 г. и на терминалите за втечнен природен газ в Турция“, добави Златева.

„От днес се премахва неефективната практика да се договарят танкери без търг, без да се знае кой и как определя доставчика и цената. Все въпроси, които вие така и не задавахте“, коментира президентът Румен Радев.

„Булгаргаз обяви три вида открит търг. Така се прави. Не е решение да се търси месец за месец, както беше досега“, каза още той.

Той подчерта, че не може да се търсят решения месец за месец, а стратегическо партньорство с дългосрочен хоризонт, което ще повлияе несъмнено и на цените на втечнения газ за тази година. 

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети