Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Бунт в БСП-Враца – Росен Петков напусна партията и оповерга, че бил изключен

Политика

Бунт в БСП-Враца – Росен Петков напусна партията и оповерга, че бил изключен

Бунт в БСП-Враца – Росен Петков напусна партията и оповерга, че бил изключен - Tribune.bg

С него още трима младежи „хвърлиха червените си книжки”

Членове на младежката структура на БСП във Враца влязоха в офиса на партията в областния град, за да „хвърлят” партийните си книжки. 

Сред младите хора беше Росен Петков, познат като малък Гуньо, който потърси сметка за своето изключване от столетницата. По думите му той не е извън червените редици, защото не бил уведомен.

Преди 2 дни от структурата на БСП разпространиха официално съобщение, че Росен Петков няма какво да „къса”, защото не бил техен член от 25 май тази година. Те определиха действията му като търсене на сензация в услуга на други партии.

Разправията става дни след частичните избори във врачанското село Лиляче. Припомняме, че след дългогодишно управление в селото на кметове на БСП, за първи път вотът спечели от 25-годишната Вероника Цанова от ГЕРБ.

В понеделник в селото отиде лично лидерът на ГЕРБ Борисов, а от включването му на живо стана ясно, че младата кметица е била подкрепена дори от младежите на БСП във Враца. Самите те признаха, че предишните кметове на социалистите в Лиляче не са направили нищо и затова застават зад Цанова.

Днес събралите се активисти върнаха 4 карти и чакат председателя на партийната организация да им издаде протокол за взетото решение.

В интервю пред „Конкурент” Росен Петков обяви, че напуска червената партия, защото не е съгласен младите хора да бъдат мачкани.

„Ако БСП не беше водила политика да ме съсипе, можеше техния кандидат да спечели на изборите за кмет, но те плюха върху мен”, заяви той пред вестника.


Последвайте ни в Google News

 

Етикети БСП, Враца
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети