Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Черепа с 33 минути интервю пред Силвия Великова, новината – водеща на БНР

Политика

Черепа с 33 минути интервю пред Силвия Великова, новината – водеща на БНР

Черепа с 33 минути интервю пред Силвия Великова, новината – водеща на БНР - Tribune.bg
Снимка:

Бизнесменът с 19 обвинения заяви, че не си е осигурявал спокойствие, а съществуване

„Ще се опитват да ни пречат всячески за „Българско лято“, което показва, че ги е страх. Дори да не успеем да се регистрираме в срок, ще намерим партия мандатоносител, но ще се явим на изборите при всички положения“. Това каза пред държавното Българско национално радио укриващият се в Дубай хазартен бос Васил Божков.

Бизнесменът с 19 обвинения даде изключително обстойно интервю пред журналистката Силвия Великова и заяви, че по отношение на неговия случай с бизнеса му имало тотално нарушаване на закона.

„Прокуратурата е била наясно за пътуването ми към Дубай. Прокуратурата не спазва законите. Тя е инструмент на „бога“ (Иван Гешев – според бележката на БНР)... Никога не съм се чувствал застрашен, защото винаги съм спазвал закона. Не съм си осигурявал спокойствие, а съм си осигурявал съществуване. Подадох сигнал в прокуратурата за доказано престъпление, което никой не разследва - за рекета срещу мен, който е ескалиращ... Когато отказах да давам парите, унищожиха целия ми бизнес. Аз съм си плащал всички данъци, след това съм давал. Реших, че е по-добре да давам някаква част, за да съществува моят бизнес, докато тези са на власт. Въпреки всичко не съм ощетил никого. Това са мои лични пари, можело е да ги изям и да ги изпия, аз ги давам на грабителите... Не съм давал подкупи, мен са ме рекетирали“, заяви Божков.

„Унищожиха бизнеса ми, защото се страхуваха, понеже не съм бил никога от тях, а съм бил между тях. Моят бизнес е съществувал въпреки политиците, а не благодарение на тях. Борисов и Пеевски даваха пари за „Левски“, спряха да дават, закъса отборът, казаха ми да го взема, защото знам. Когато се захвана с нещо, го правя добре... Пеевски без Борисов не може да съществува, както и обратното. Не трябва да се демонизира само единият, те са свързани като сиамски близнаци. Купиха си телевизия, сложиха си прокурор, държат цялата администрация, опитаха се да завладеят съда. На върха са те двамата... Когато се вземе политическата власт, този модел може да бъде сменен“, закани се Черепа.

Васил Божков „сподели“ пред Великова, че винаги е имал мисии – „като подпомагането на спорта, като събирането на културното наследство на България, а сега иска да отърве българския народ.“

„Другите обещават, после не изпълняват. Всички партии са част от статуквото, нищо не правят, не могат да променят нищо. Не искаме рестарт на системата, искаме всичко да започне на всичко... Играем за победа. Ако партията реши, ще бъда в листата“.

Иначе както обещава вече година, имала още доказателства по случая с исканите от него пари.

„Мисля да ги покажа в подходящия момент, ще постъпя като политик“, закани се той.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (23)

ivo ELA si izlegi badeshtite prisadi pa togava DRANKAI!
31.01.2021 13:50 / Отговор
? Някой знае ли, Горанов, който със съветската мутра Борисов несъбраха 700 млн. лв. такси за хазарт от Божков срещу съответната сума, не е в затвора с Борисов, а вместо това реди листите на шайката ГЕРБ?
31.01.2021 14:14
??? А къде е Орешарски?
31.01.2021 14:16
БНРАДИО Е "ОБЩЕСТВЕНА МЕДИЯ"? -.....НА ОБЩЕСТВОТО ОТ ЧЕРВЕНИ КРАДЦИ/УБИЙЦИ.. КОЛУМБИЙСКОТО РАДИО ИЗЛЪЧВАЛО ЛИ Е ТЕЗИТЕ НА НАРКОБОСА ПАБЛО ЕСКОБАР(ДОКАТО БЕ ЖИВ)?
ЧЕРВЕНАТА МАФИЯ ДЪРЖИ НАЦИОНАЛНИТЕ МЕДИИ ОТ 1944 Г.
СРАМ ЗА ЕС И НАТО!
КЪДЕ ОТИВА БЪЛГАРИЯ, АКО БСП/БКП И РУМЕН РАДЕВ ВЗЕМАТ ДЪРЖАВНИЯ БЮДЖЕТ?
31.01.2021 14:33
Черепа дава заявка, че е в сценария "КОСТИНБРОД 2)......."в подходящия момент."....... Иска политическата власт, в интерес на шевовете му от Русия-за да им изпира наркорублите чрез Националната Лотария
Българското Национално Радио му е медиен партньор....... Великова напълни пеликанска гуша......
31.01.2021 15:16
ссс Поредния циркаджия.Като са знаели че заминаваш за Дубай и не са те спрели,сега що не се върнеш да докажеш че си невинен?????
31.01.2021 13:51 / Отговор
ЧЕРЕПА ГОВОРИ ЗА"МОИ ЛИЧНИ ПАРИ"........................................................................................ КАК СЕ ПЕЧЕЛЯТ МИЛИАРДИ В ПОСЛЕДНАТА ДЪРЖАВА В ЕВРОПА?
ПИТАЙТЕ ПУТИН..........
31.01.2021 14:38
Геш Ще призная Черепа за велик бизнесмен, ако накара жителите на Дубай да търкат талончета!
31.01.2021 14:43
Тартаковер Ако наистина има нови доказателства и ги извади на бял свят преди изборите, това ще е силен удар върху Дебелия и глутницата му. Защото онова с чекмеджетата и Простата кърджалийска, беше показано рано и Главатаря се поотръска като мокро куче хвърли типичните за него лъжи и така хвана спасителната жилетка.
Но ако онзи има сериозни факти за нещата които всички знаем, Боко въпреки цялото си дебелоочие и арогантност, ще се почувства като хванал коронавирус в тежко състояние. А заедно с него и цялата му спомената глутница, както и прислужващата му прокуратура.
31.01.2021 13:58 / Отговор
Наистина ли си толкова тъп,или се правиш на улав?!
31.01.2021 14:10
Ама разбира се! То нали и Мунчо каза, че му вярва повече, отколкото на правителството?! Сега държавното радио го прави национален герой?! Падението е пълно отвсякъде!
31.01.2021 14:13
Татулова Колко години чакаме Цецо Василев да го извади големия.....компромат и какво? Нищо! И Черепа е същият! А и по Закона Магнитски нула, та ще има разочаровани отново! Тръгнат ли да си уреждат отношенията през медии и политически проекти, значи са престъпници от най-чиста порода!
31.01.2021 14:21
----+---- А сега,без да увърташ и шикалкавиш ми отговори-за народен съд ли си?
31.01.2021 15:32
„Ако“ ама НЕ мечтите или по-скоро, манипулациите на червените „80% дебили.
31.01.2021 16:37
Покажи всички
Черепа открито се подиграва с българското общество, което искрено презира. Стадото си заслужава презрението след като е позволило да го управляват като тълпа по фейсбук, след като е чуло как ги нарича лумпени, а те са продължили да му се хилят дебилно и да викат "Бате дай некой лев". Така наречените опозиционни политици, които щели да сменят статуквото, за които целта оправдава средствата и съюзът с дявола е приемлив компромис - на тях е такива ще им определят министрите, ще ги записват и държат на каишка и само да са гъкнали от тук нататък.
31.01.2021 14:36 / Отговор
Как е възможно,на следствени, които са извън страната да им се предоставя национален ефир,коѝто ние плащаме това не е слободия това е злоупотреба със служебно положение,да се потърси отговорност от БНР,и водещата другарка,да бъде незабавно освободена.
31.01.2021 16:34 / Отговор
Късмек Може , защото още не е заведено дело и не се знае кой крив , кой прав ! Засега знаем версията на властимащите , което не е сигурно , че е истина ! Те знаели от години , че дължи , ама не го хванали веднага на дупката , за да си вържат и те бюджета , а са барали дедовия си !
31.01.2021 19:01
За уволнение е придават легитимация на престъпниците по национални медии. Дали ще легитимират престъпниците или повече ще омърсят и малкото останала репутация на медиите - вреди все ще има. Безобразието е че ние ги издържаме за да ни вредят.
31.01.2021 19:24
Покажи всички

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати