Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Чобанов: ПП да обяснят защо с техния бюджет се стигна до дългове от над 15 млрд., после да настояват за нов

Политика

Чобанов: ПП да обяснят защо с техния бюджет се стигна до дългове от над 15 млрд., после да настояват за нов

Чобанов: ПП да обяснят защо с техния бюджет се стигна до дългове от над 15 млрд., после да настояват за нов - Tribune.bg
БГНЕС

 „От Продължаваме промяната" не трябва много да настояват за нов бюджет, защото първо трябва да обяснят с техния, защо се стигна дотук. Защо се очертават толкова големи дефицити и дългова над 15 милиарда”. Това заяви народният представител от ДПС Петър Чобанов пред журналисти в парламента.

Той бе категоричен, че без правителството да внесе бюджет, народните представители трудно могат да го задължат и ако това стане ще  е на ръба на Конституцията.

„Рискът за страната ни стига до там, че самите работодателски организации очакват усилен спад на приходите си с над 15 процента, което съдържа много голям риск данъчните приходи следващата година да не се окажат по-големи от тазгодишните, а намалени”, заяви още той.

По думите на Чобанов в много основни европейски страни ще има рецесия, което ще доведе до забавяне на търсенето на наши стоки.

„И оттам също ще паднат оборотите. Ние трябва да сме много внимателни в тази ситуация и да имаме едно  политическо мнозинство, което да носи отговорност, защото политика не се управлява с лозунги”, допълни депутатът.  

Той призова партиите да седнат на масата, да се разберат и да създадат пълноценно мнозинство, което да носи своята отговорност.

„ДПС повтаряме, че не трябва да се чертаят изкуствени, червени линии. Ако видим, че като платформа се оформят подобни действия, ние ще участваме”, категоричен бе Петър Чобанов.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати