Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Чолаков: За да имаме работещо правителство партиите трябва да постигнат консенсус

Политика

Чолаков: За да имаме работещо правителство партиите трябва да постигнат консенсус

Чолаков: За да имаме работещо правителство партиите трябва да постигнат консенсус - Tribune.bg
Снимка:

ГЕРБ и ПП не са водили разговори до този момент. Това потвърди в студиото на “Денят на живо” по NOVA NEWS избраният за депутат от ГЕРБ Радомир Чолаков. 

“Позицията на ПП е крайно радикална. Те отказват разговори по принцип. Според мен се страхуват да започнат разговори, защото започвайки ще се види, че ние можем да постигнем консенсус по редица въпроси и няма кой знае какви разделителни линии. Техният профил и натюрел е да са агресивни и да са опозиция на ГЕРБ”, смята Чолаков.

Той изрази сигурност, че двете партии могат да постигнат съгласие. “Когато разговорът стане делови наистина се вижда, че ние много лесно стигаме до общи решения. Може би това е проблем на ръководството на ПП”, допълни още той. 

Според него единственият начин България да има работещо правителство е партиите да постигнат консенсус. “Ние нямаме вариант да се делим на фракции и да гласуваме с математическо мнозинство и един да надделява над друг. Или този парламент ще работи в консенсус, или няма да издържи дълго. Единственият начин, по който тази страна може да се управлява в момента - това е с консенсус. 

Това означава, че може да се направи правителство дори и с първия мандат, но трябва да бъде с консенсус”, обясни Чолаков. 

Той коментира дали би станал председател на 48-ото НС, като заяви, че по-подходящ за позицията е колегата ми Росен Желязков и би гласувал за него.

“В тази ситуация трябва да се търсят най-добрите хора за работата. Росен Желязков определено е по-добър. Той има най-големият административен опит в цялото НС - от всички народни представители и всички сили”, каза Чолаков и поясни, че председателят на НС няма право да говори. “Аз имам мнение по редица въпроси и бих искал да го изразя”, заяви той. 

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети