Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Чорбанов от ИТН обяви бойкот на „зелените сертификати“, иска Народно събрание да плаща тестовете

Политика

Чорбанов от ИТН обяви бойкот на „зелените сертификати“, иска Народно събрание да плаща тестовете

Снимка:

Депутатът от „Има такъв народ“ проф. Андрей Чорбанов смята да предизвика скандал, като влиза в Народното събрание без зелен сертификат. „Не вирусът, а здравната ни система е причина за високата смъртност сред заразените с COVID-19 у нас", обяви имунологът пред Нова телевизия. И добави, че стои зад казаното от него преди дни, че Омикрон гази ваксинираните така, както прасе минава през люцерна.

„Факт е, че и ваксинирани боледуват изключително масово. Ние сме против зеления сертификат за където и да било. Не смятаме, че е ефикасен. Хора със сертификати могат да заразяват други хора”, категоричен бе Чорбанов.

Той заяви, че въпреки въвеждането на задължителния документ за достъп до парламента, той самият няма да представя документа си на влизане на работното си място.

„Искам да видя как и от кого ще бъда спрян. Разглеждането на темата за зеления сертификат за парламента не беше свързано със законността. Според правилника на НС всеки депутат трябва да присъства на заседанията и никой не може да го ограничи", заяви проф. Чорбанов.

Той допълни, че ако определен работодател въвежда задължителен зелен сертификат за служителите си, то би следвало да осигури безплатно тестване на неваксинираните в екипа.  


Топ новини

виж още

Актуална тема