Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Цветанов на среща с Жозеф Дол: Лидерството на ЕНП в Европа е ключово за стабилността

Политика

Цветанов на среща с Жозеф Дол: Лидерството на ЕНП в Европа е ключово за стабилността

Цветанов на среща с Жозеф Дол: Лидерството на ЕНП в Европа е ключово за стабилността - Tribune.bg
Снимка:

ЕНП разчита на опита на ГЕРБ и се надява партията да продължи да служи за пример, заяви Естер де Ланге

Лидерството на Европейската народна партия (ЕНП) в Европа е ключово за стабилността и устойчивостта на Съюза. Това заяви председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов по време на среща с председателя на ЕНП Жозеф Дол преди началото на конгреса в Хелзинки. Те се обединиха около разбирането, че силата на ЕНП е в реалните политики с истински резултати за по-добър живот на всеки европейски гражданин.

Двамата обсъдиха основните теми и предизвикателства пред Европа с оглед подготовката за европейските избори през 2019 г.

Дол и Цветанов обсъдиха подготовката за кампанията за европейските избори догодина както на национално, така и на местно ниво.

По-рано през деня Цветанов се срещна и със зам.-председател на партията Цветан Цветанов проведе работна среща с Естер де Ланге, която е зам.-председател на Групата на ЕНП в ЕП за връзки с националните парламенти.

Разговорът беше с фокус върху подхода на ЕНП за противодействие на фалшивите новини. „Обменът на опит, както и споделянето на добри практики и информация за конкретни случаи са особено важни за успеха на ЕНП срещу това изключително вредно за демократичния процес явление“, отбеляза Цветанов.

Естер де Ланге на свой ред подчерта, че ЕНП разчита на опита на ГЕРБ и се надява и в бъдеще партията да продължи да служи за пример в провеждането на успешни кампании. „ПП ГЕРБ е готова да работи за запазване на силна и обединена Европа чрез успеха на общото ни европейско политическо семейство“, категоричен беше Цветанов.

Той проведе разговор и с международния секретар на ХДС Бертил Венгер. Двамата обсъдиха сътрудничеството на ГЕРБ и най-голямата партия-членка на ЕНП – ХДС в сферата на сигурността и бъдещето на Западните Балкани.

Двамата се обединиха около мнението, че осигуряването на европейска перспектива на страните от Западните Балкани е гаранция за мир и спокойствие в цяла Европа.

Цветан Цветанов обясни, че ГЕРБ ще проведе серия от диалози в областните български градове от януари до април, като целта им е да покажат на гражданите колко важно е да бъдем част от силна и обединена Европа и какво ни носи европейската солидарност. „Освен това искаме да запознаем българите със секторните политики на ЕС, като така допринесем за пресичането на популизма и антиевропейската реторика. Ще покажем, че ГЕРБ и ЕНП правят само реални политики в интерес на гражданите“, посочи Цветанов.

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети