Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Валери Симеонов: БСП ликуват, че провалиха кворума, пир по време на чума, Байганьовска политика

Политика

Валери Симеонов: БСП ликуват, че провалиха кворума, пир по време на чума, Байганьовска политика

Валери Симеонов: БСП ликуват, че провалиха кворума, пир по време на чума, Байганьовска политика - Tribune.bg
Снимка:

Д-р Даниела Дариткова: Опозицията няма нормално политическо поведение

Опозицията няма нормално политическо поведение, посочи председателят на парламентарната група на ГЕРБ д-р Даниела Дариткова по повод отказа на депутатите от БСП и ДПС да се регистрират в зала, с което провалиха заседание на парламента.

„Това поведение в никакъв начин не може да бъде определено като нормално. Отговорните и системните политически партии би следвало в такъв момент да излъчват послания към българския народ, които да дадат на нацията знак, че ние тук сме изпратени именно да решаваме проблемите на хората“, коментира д-р Дариткова.

Тя не отрече, че кворумът е ангажимент на управляващото мнозинство.

„Справяхме се като пренебрегвахме личните си проблеми, защото всички ние, в такава сложна обстановка, не сме защитени и сред нас има хора, засегнати от вируса. Такива хора има сред опозицията. В днешния ден, когато даже лидерът на опозицията е в болница, ние разчитахме на повече отговорност и солидарност, защото това означава политическо поведение с дългосрочна визия, а не само търсене на евтини дивиденти“, изрази разочарованието д-р Дариткова.

Тя подчерта, че в седмичната програма на законодателния орган са влизали и промени в данъчните закони, които са неотменна част от бюджета на страната за догодина.

„Изключително важно е в този момент да гарантираме финансова стабилност на системите, които от една страна осигуряват здравното обслужване, от друга – дават гаранции за социална сигурност и на трето място – посрещат последствията от икономическата криза“, допълни още председателката на ПГ на ГЕРБ. Д-р Дариткова изтъкна, че от ГЕРБ има карантинирани депутати, но не посочи точно каква е бройката им – един или двама.

Искрен Веселинов от ВМРО посочи, че основният враг в момента е вирусът и призова за обединение.

Не носеха маски, казваха че няма нищо страшно, пръскаха вирус, а сега не се регистрират", възмути се още Веселинов по повод на поведението на колегите си социалисти.

Заместник-председателят на парламента и лидер на НФСБ Валери Симеонов определи днешния ден като ден на поврат.

„По никакъв начин не трябва да има заблуди, коя политическа сила носи отговорност за държавата и коя никаква отговорност и съществува благодарение на Байганьовската политика. Днес БСП показаха истинското си лице на лицемерни политици, в никакъв случай държавници“, категоричен е Симеонов. По думите му, ако досега е можело да се намира някакво оправдание за отсъствието на БСП от зала, сега когато се гледат данъчните закони и бюджета, е абсолютно безотговорно.

„Има трима депутати с коронавирус от Обединени патриоти, единият в изключително тежко състояние, такива има и от ГЕРБ. Сега ли трябва да се демонстрират подобни прояви. Какво искат да ни кажат, че не ги интересува бюджета, в момент когато сме в пандемия. Те сега ликуват и тържествуват в техните стаи. Това се казва пир по време на чума. Мисля, че сега и слепите избиратели ще прогледнат", надява се лидерът на НФСБ Валери Симеонов.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (4)

НЕ ОБИЖДАЙТЕ БАЙ-ГАНЬО-ТОЙ Е БЪЛГАРИН......... ПОЛИТИКАТА НА БСП Е БЕН-ЛАДЕНОВА-ТЕРОРИЗЪМ И ГЕНОЦИД НА БЪЛГАРИТЕ!! НИКОГА ВЕЧЕ, ПРЕДАТЕЛИТЕ НА БЪЛГАРИТЕ ОТ БСП, ДА НЕ СЕ ИЗБИРАТ В НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ!
ТЕЗИ ДНИ СЕ ВИЖДА КОЙ СЕ ЧУВСТВА БЪЛГАРИН!
04.11.2020 13:10 / Отговор
абсолютно е така бай Ганьо е незаслужено сравняван с тези червени бабуини
04.11.2020 13:42
Комуноид Затова ще получат изборни благодарности,догодина!
04.11.2020 13:26 / Отговор
Z И аз исках да защитя бай Ганьо, но виждам, че други коментиращи вече са го защитили. Поведението на червените амеби и марионетките на Доган е далеч по-елементарно от това на бай Ганьо и е пагубно за страната ни. Дано поне да им спрат заплатите, щом не желаят да работят. Никакви политици не са, те са чиста проба саботьори без чест и срам.
04.11.2020 17:22 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати