Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Д-р Дечев: 50 млн. лв. допълнително влязоха в системата на здравеопазването

Политика

Д-р Дечев: 50 млн. лв. допълнително влязоха в системата на здравеопазването

Д-р Дечев: 50 млн. лв. допълнително влязоха в системата на здравеопазването - Tribune.bg
Снимка:

Искахме да осигурим необходимия ресурс за медицинските сестри и го направихме чрез изменение на цените на клиничните пътеки, каза министър Ананиев

50 млн. лева са влезели допълнително в системата по линия на НЗОК чрез увеличаване на цените на клинични пътеки. Това заяви управителят на Здравната каса д-р Дечо Дечев на брифинг в Министерски съвет след спешна среща при премиера, съобщава БГНЕС.

Потвърждавам, че 50 млн. лв. са влезли допълнително в системата, повтори д-р Дечев, който говори пред медиите заедно със здравния министър Кирил Ананиев и проф. Григор Димитров, който е представител на БСК в Надзорния съвет на Касата. Тези 50 млн. лева отидоха в системата на здравеопазването, заяви д-р Дечев.

Цените на 121 клинични пътеки са увеличени в различни ценови диапазони – от 10 до 30%. Отделиха се средства за скенери, за раждания, каза проф. Димитров.

Искахме да осигурим необходимия ресурс за медицинските сестри и го направихме чрез изменение на цените на клиничните пътеки през бюджета на НЗОК, каза министър Ананиев.

Оставка се дава тогава, когато човек е сбъркал нещо или тогава, когато не е изпълнил нещо, което му е предвидено по закон. Аз съм убеден и считам, че такова нещо не съм допуснал, така че няма основание да си подавам оставката, каза още Ананиев.

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати