Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. „Да, България“ даде мандат на Иванов за подписване на коалиционно споразумение

Политика

„Да, България“ даде мандат на Иванов за подписване на коалиционно споразумение

Да, България даде мандат на Иванов за подписване на коалиционно споразумение - Tribune.bg
Снимка:

Националният съвет на „Да, България“ даде мандат на председателя на партията в оставка Христо Иванов да подпише коалиционно споразумение с „Продължаваме промяната“. Това става ясно след проведеното късно снощи заседание на партията.

По-рано и другите две партии в обединението „Демократична България“ - ДСБ и „Зелено движение“ обявиха, че ще подкрепят текста на коалиционното споразумение. Със съгласието на Националният съвет на „Да, България“ парламентарната група на „Демократична България“ ще гласува „за“ предложените министър-председател, структура и състав на Министерски съвет.

В сряда съпредседателят на „Продължаваме промяната“ Асен Василев потвърди, че всяка една от партиите, подкрепили коалиционното споразумение ще има вицепремиер. От ПП те ще са двама, единият от тях ще е Калина Константинова, която е предложена за вицепремиер на ефективното управление.

Демократична България номинира трима за министри в новия кабинет - Надежда Йорданова е предложена за министър на правосъдието, Борислав Сандов за вицепремиер, министър на екологията и отговарящ за промените в климата, Божидар Божанов за министър на електронното управление.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати