Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. „Да, България“ даде мандат на Иванов за подписване на коалиционно споразумение

Политика

„Да, България“ даде мандат на Иванов за подписване на коалиционно споразумение

Снимка:

Националният съвет на „Да, България“ даде мандат на председателя на партията в оставка Христо Иванов да подпише коалиционно споразумение с „Продължаваме промяната“. Това става ясно след проведеното късно снощи заседание на партията.

По-рано и другите две партии в обединението „Демократична България“ - ДСБ и „Зелено движение“ обявиха, че ще подкрепят текста на коалиционното споразумение. Със съгласието на Националният съвет на „Да, България“ парламентарната група на „Демократична България“ ще гласува „за“ предложените министър-председател, структура и състав на Министерски съвет.

В сряда съпредседателят на „Продължаваме промяната“ Асен Василев потвърди, че всяка една от партиите, подкрепили коалиционното споразумение ще има вицепремиер. От ПП те ще са двама, единият от тях ще е Калина Константинова, която е предложена за вицепремиер на ефективното управление.

Демократична България номинира трима за министри в новия кабинет - Надежда Йорданова е предложена за министър на правосъдието, Борислав Сандов за вицепремиер, министър на екологията и отговарящ за промените в климата, Божидар Божанов за министър на електронното управление.  


Топ новини

виж още

Актуална тема