Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Данаил Кирилов: Най-рано на 2 ноември парламентът ще обсъди свикване на ВНС

Политика

Данаил Кирилов: Най-рано на 2 ноември парламентът ще обсъди свикване на ВНС

Данаил Кирилов: Най-рано на 2 ноември парламентът ще обсъди свикване на ВНС - Tribune.bg
Снимка:

Заедно с премиера всички министри подаваме оставка

„Имаме готов проект на текст на конституцията, който трябва да бъде обсъден от народните представители, и тези, които го приемат, да го подпишат. Нормално е да очакваме, че за 2 септември е възможно да се съберат 121 подписа, за да бъде внесен проектът. Оттам нататък започват да текат конституционните срокове. Обсъждането на проекта трябва да бъде не по-рано от 2 месеца и не по-късно от 5 месеца от неговото внасяне. Ако приемем, че внасянето ще е на 2 септември, това означава, че най-ранният момент, в който може да се обсъди, е 2 ноември, а най-късният е 2 февруари“.

Това заяви в интервю за „24 часа“ правосъдният министър Данаил Кирилов.

Той обяснява, че работата по променянето на Конституцията е започнало още през 2014 г.

„Тогава имаше дебати, имаше научни конференции, обществено обсъждане за необходимостта от евентуални конституционни промени, в които юристите от ГЕРБ сме участвали. Сега стана изключително важно, наложително и няма как голяма част от исканията да бъдат посрещнати, да бъдат обсъдени без промяна на съществени конституционни текстове. Каквото сме могли досега, сме променили в конституцията, включително и през 2015 г., но чрез измененията, които се предлагат сега, изпълняваме и най-последните съвети на Венецианската комисия. По тази причина за съдебния съвет на съдиите сме предложили изрично броят на избраните съсловно членове да бъде по-голям от т.нар. квота на парламента, за да се премахне всякакво съмнение, че има политическо участие в този съвет“, подчерта той.

Кирилов заяви, че когато премиер подава оставка, цялото правителство е в оставка.

„Така че по този въпрос мисля, че никой от министрите няма съмнение, че едновременно с премиера всички подаваме оставка“, каза Кирилов.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (10)

Тартаковер Снимката е впечатляваща. Обикновено в тази """медия""" се подбират най-хубавите снимки за "нашите" и най-омаскаряващите за "врага".
Изглежда това е най-забележителния образ на Барни Ръбъл и "предизвикателната Вихрогонкова".
15.08.2020 16:36 / Отговор
Жано По-страшен от спина, по-опасен от рака, засега си остава Мунчо Фатмака!
15.08.2020 21:12
Анастас #БъдетеПолитическиГрамотни

#НеБъдетеБуратиноДългоносий
#НеБъдетеКостовашкиЗлобниПомияри
#НеБъдетеГлистиКатоМазолГлишев

ДеБъйците и Костовашките Дръгалефци се осраха звучно ...
Доказаха, че са на страната на
Руските Пучисти и Мутрите на Божков и Маджо.
За Мутрата Радев, Мазолова, Румен Петков,
Божков TV, ПроКОНПИев, Сашо Дончев, Мутафчийски ...
да споменавам ли ??!!?

(обобщително безкомпромисно)
15.08.2020 17:55 / Отговор
Мим Тоя пък некадърнек и смешник къде се бута! Да си ходи час по скоро това недоразумение! Кой го бутна в политиката тоя смешко!
15.08.2020 18:27 / Отговор
ОТКК Е, всички не могат да бъдат толкова комбинативни и преуспяващи като другарката Корни Краварката от Позасрано-20... Наздраве!
15.08.2020 21:19
Нино Най-красивите и най-успешните министри! Пази Боже!
15.08.2020 18:28 / Отговор
Ник Бойко ,Бойко за трети път ще те свалят по един и съще начин .А направи само добри неща и нямаше никаква причина .Ок политик си ,родолюбец .Но страшно слаб психически.Мафията те сваля отново с 200 човека . Ако беше се намесил още в началото с решителност и твърдост Както правят в Унгария Полша Чехия политиците срещу руската намеса и месните им помощници Вече отдавна щяхме да сме забравили за тези протести.Не се хващай повече Не ставаш .Срещу мафията и руското кгб е нужна твърдост .А не вяра в Господ и молби.
15.08.2020 19:04 / Отговор
до Ник ББ не случайно от толкоз години е начело (е с прекъсвания, де). Това е, щото не разбира нещата като теб и мен. Вероятно има доста други обстоятелства, които ние не ги знаем... По-добре ли ще е, според теб и той да направи като Лукашенко и да почне трепе бг-гамените по улиците? Все пак още не сме в Евразия, а от 01.01.2007 сме в ЕС (Европа).
15.08.2020 21:32
Покажи всички

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети