Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Данаил Кирилов: Поведение като на Лозан Панов символизира политическата зависимост в съдебната система

Политика

Данаил Кирилов: Поведение като на Лозан Панов символизира политическата зависимост в съдебната система

Данаил Кирилов: Поведение като на Лозан Панов символизира политическата зависимост в съдебната система - Tribune.bg
Снимка:

Да се явиш говорител на политически формации като председател на ВКС дискредитира тезата за независимостта в съдебната система

Съжалявам, че ще го кажа, може да прозвучи крайно, но едно такова поведение (на Лозан Панов) символизира политическата зависимост в съдебната система. Да се явиш политически говорител на политически формации в качеството си на председател, и то на ВКС, това според мен много сериозно обругава и дискредитира тезата за независимостта в съдебната система. Това заяви в "Беновска пита" министърът на правосъдието Данаил Кирилов по повод политическите изяви на председателя на ВКС Лозан Панов.

"Ще споделя лично мнение - действително много от отдавна има основания за ангажиране отговорността на председателя на ВКС, но смятам, че ВСС действа изключително правилно в този случай, защото всяка една санкция би била очаквана и би била в контекста на героизирането му", изтъкна Данаил Кирилов. "Очевидно е, че в това проявление има ясна тактическа цел да се героизира поведението на г-н Лозан Панов, при това този подход се използва при всеки един повод", добави правосъдният министър.

Запитан от водещата Илиана Беновска дали Лозан Панов се изявява като Крали Марко, Данаил Кирилов отговори: "Би трябвало да е политически Крали Марко".

Министърът обяви в ефира на Канал 3 в "Беновска пита", че ще предложи присъствието на журналисти в обсъждането на работната група на предложенията във връзка с предложение за изменение на режима на отговорност на председателите на ВКС, на ВАС и на главния прокурор. "Първото представяне ще е в рамките на професионалните среди и дори на гражданските организации в работната група, която завършва работата си. Журналисти ще бъдат поканени, ще осигуря възможност да се излъчва. Надявам се колегите магистрати в работната група да не се притеснят - там ще говорим за закона", каза Данаил Кирилов.

По въпроса за възможни санкции срещу т. нар. трима големи в правосъдието, министърът посочи: "Този режим е в три посоки: даваме отговор може ли да се води разследване и при какви обстоятелства срещу тримата големи, даваме детайли в процедурата, за да е ясно, че при този специфичен ход на разследване са гарантирани правата на всички лица".


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати