Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Данаил Кирилов става министър на правосъдието

Политика

Данаил Кирилов става министър на правосъдието

Данаил Кирилов става министър на правосъдието - Tribune.bg
Снимка:

Председателят на парламентарната правна комисия Данаил Кирилов става министър на правосъдието. Той ще заеме поста, овакантен след оставката на Цецка Цачева, съобщи на брифинг в централата на ГЕРБ премиерът Бойко Борисов.

Борисов посочи, че първата задача на Кирилов като правосъден министър ще бъде да работи за включване на общинските съветници в обхвата на антикорупционния закон. Самият Кирилов обяви, че за него това е голямо предизвикателство.

„Смятам, че с общи усилия ще се борим да постигнем положителен резултат. Много направихме досега. Признават се резултатите от Главна дирекция „Правосъдие“ на ЕК, надявам се да стигнем до положителен резултат“, каза той.

Кой е Данаил Кирилов?

Данаил Кирилов е роден на 25 юни 1970 г. в Димитровград. Висшето си образование получава в СУ “Св. Климент Охридски”, където завършва специалност „Право“. Към момента заема поста председател на Комисията по правни въпроси. Избран е за народен представител в 44-ото Народното събрание от листата на ПП ГЕРБ в 23-ти Многомандатен район – София на парламентарните избори през 2017 г. Кирилов е народен представител и в 42-ото Народното събрание. В периода от август 2009 до май 2013 г. е областен управител на Област София. Владее английски и руски език.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (1)

КАКА ЦУРА ШЛОСЕРКАТА ОТ с.ДРАГАНА С ФАЛШИВАТА ДИПЛОМА, ДЕТО РиВА ПО ТиЛИВИЗОРА БАРНИ РЪБЪЛ ШЕ СГОВНИ ОЩЕ ПОВЕЧЕ И БЕЗ ТОВА ГОВНЯНОТО ПОЛОЖЕНИЕ В СЪДЕБНАТА ВЛАСТ
04.04.2019 09:34 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети