Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Даниел Лорер: ПП няма служебни министри

Политика

Даниел Лорер: ПП няма служебни министри

Даниел Лорер: ПП няма служебни министри - Tribune.bg
Снимка:

„Наблюдаваме рокадите с известен хумор – някакви вътрешни борби в служебния кабинет между ГЕРБ и ГЕРБ. Това каза пред журналисти Даниел Лорер от „Продължаваме Промяната“.

„В крайна сметка служебният премиер е бивш човек на ГЕРБ. Председателят на ГЕРБ Бойко Борисов му предложи заместник-председателя на ГЕРБ – Даниел Митов, за външен министър. Главчев го предложи на президента. Президентът не е съгласен. Сега май и председателят на ГЕРБ вече не е съгласен заместник-председателят на ГЕРБ да бъде външен министър“, обобщи накратко той разигралата се в последните дни ситуация.

Лорер подчерта, че служебният кабинет не се избира от парламента. „Единственото, което променихме в Конституцията, е президентът да избира служебен премиер от парламентарно избрани фигури. Това не означава, че служебният кабинет да е изцяло политически безотговорен. Напротив. Тъй като новият служебен премиер е политически отговорно лице, беше редно той да формира кабинета си с известно съгласие от политическите сили. Нас от „Продължаваме Промяната“ никой за нищо в този служебен кабинет не ни е питал и хора от ПП там няма“, посочи народният представител.

„За да работим наистина за България не можем да си говорим от пресконференции от най-различни краища на България кой откъде идва, какво може и как да го направи. Истинската и сериозна преговорна работа в политиката е в парламента“, каза още той.

По отношение на Живко Коцев, Лорер посочи, че за съжаление Българската прокуратура продължава да работи като „предизборна платформа“. „Тя се активизира единствено когато има избори, за да бъдат шокирани българските граждани и да бъдат отказани да гласуват. Категорично трябва да се противопоставим на това“, подчерта той.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети