Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Бойко Борисов за ПП-ДБ: И от майката се отричат, само да имат министри

Политика

Бойко Борисов за ПП-ДБ: И от майката се отричат, само да имат министри

Бойко Борисов за ПП-ДБ: И от майката се отричат, само да имат министри - Tribune.bg

„Мисля, че тутраканската епопея е важна и пряко кореспондира с това, което се случва в Украйна, Израел, Иран и колко е важно да има помирение и осъзнаване на политическата класа“. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов от Тутракан.

Той коментира и реакцията на президентът Румен Радев за исканите от служебния премиер Димитър Главчев рокади в кабинета.

„Не мога да разбера Радев, дали мисли че имаме толкова къса памет. Весела Лечева, Явор Гечев, Янаки Стоилов, Крум Зарков цялото БСП присъстваше в неговото служебно правителство. Бойко Рашков, та Радев правеше цели партии от служебното правителство, Стефан Янев, Кирил Петков и Асен Василев с „Продължаваме промяната“. Най-безпаметната нация ли сме?!“, заяви Борисов.

Той допълни, че от тук нататък не го интересува кой ще бъде външен министър, но е жалко за последните 9 месеца, в които е направено много.

Борисов коментира, че по време на служебни правителства Радев си е позволявал да прави международни договори, които днес депутатите се карат дали да обявят публично.  

Майката на кмета на Подуяне от ПП-ДБ-СС - министър в правителството на Главчев

„Те върнаха внуците на ДС в София. Срам е за ПП-ДБ, Дани Митов е от тях и когато дойде в ГЕРБ дойде, за да бъде мост между партиите. Каквото искат да правят Главчев и Радев. Защо Радев не изкоментира както Петков говореше месеци наред за майката на Сашо Ненков, а не говори за регионалната министърка. От къде на къде Вътев ще остава, Гвоздейков, областните всички останаха. Сега тях ги интересува само външния министър, който си е техен. Не искам вече и да коментирам, защото отговора ми какво се случва във външните работи дойде след въпросите на нашите симпатизанти. Питаха ме как може регионалния министър да е майка на кмета на Подуяне. И изведнъж се притесниха за честността на вота, ако Дани Митов стане външен министър“, възмути се Борисов.

Той припомни и част от записите изтекли от срещата на ПП преди време.   

„Да си спомни Радев записа на ПП за „ала-бала с президента“ и „нашето МВР“. Толкова ли са важни за тези хора изборите в чужбина. Аз три години ги побеждавам с Рашков и Демерджиев“, каза още Борисов.

Лидерът на ГЕРБ заяви, че не иска Дани Митов да е външен министър и Румен Радев да си носи отговорност за провалите във външната политика. „Отговорност за Конституцията носят Христо Иванов и Делян Пеевски, много се обичаха, по цял ден работиха заедно, сега ни нападат нас за Дани Митов, който ми се обади да ме каже, че са му предложили и аз му казах да приеме“, каза Борисов.

Не бяха ли служебните кабинети на Радев, които отгледаха политическия проект ПП?

Той допълни, че не вижда как повече може да подкрепи каквото и да било идващо от ПП-ДБ.

„Провал в съдебната реформа, конституцията, служебно правителство. Аз не знам с кое могат да се похвалят. Вот на недоверие на служебно правителство, което искат опозиционните партии! На кого - ПП-ДБ, ГЕРБ-СДС и ДПС?. И аз трябваше същите номера като Кирил Петков да направя. Да напусне Дани Митов партията и да стане министър, както Гвоздейков, те от всичко се отричат и от майката се отричаме, само да имаме министри“, каза още Борисов.  


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети