Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Даниел Митов обясни: В МВнР трябва човек врял и кипял

Политика

Даниел Митов обясни: В МВнР трябва човек врял и кипял

Даниел Митов обясни: В МВнР трябва човек врял и кипял - Tribune.bg
Снимка:

Не знам какво ще обясним на нашите избиратели, ако отстъпим. Според него партията се е съобразявала със споразумението с ПП-ДБ

„Не знам какво ще обясним на нашите избиратели, ако отстъпим Министерството на външните работи“, каза бившият външен министър и зам.-председател на ГЕРБ Даниел Митов в ефира на бТВ.

„Обяснението ми за МВнР е, че става въпрос за лекомислени приумици от страна на ПП. Това е моят прочит. Кирил Петков сложи червена линия“, коментира той ултиматума преди ротацията.

„Какво означава да се чува гласът на ПП-ДБ навън?! Министерството на външните работи отразява гласа на България. Трябва да има човек, който е врял и кипял с достатъчно ясни позиции - дали ще е за Северна Македония, войната в Украйна, Китай, или ще е за друго. За МВнР не може да се експериментира“, категоричен е Даниел Митов.

В същото време отрече той да е изборът на ГЕРБ за външен министър.

Митов напомни, че коалицията ГЕРБ-СДС има едно министерско място и уточни, че е записано, че Николай Денков ще стане вицепремиер и министър на образованието. Според него партията се е съобразявала със споразумението с ПП-ДБ.

„Борисов дойде и ни помоли да се въздържаме по случая „Чаталджа“. В петък дойде и ни помоли законопроектът за плажовете, който Кирил Петков много искаше да мине, да го включим в петък като извънредна точка. Държали сме се добронамерено, за да има усещане за партньорство. Получаваме детински прищевки за още и още“, коментира той.

„Борисов ясно каза - ако ще говорим по тази тема, ние сме готови да предложим друг човек за външен министър.“Продължаваме промяната“ иска техен човек в МВнР. Искат да им се чува гласът навън, а и репликата е – „Ники трябва да пътува“, подчерта Митов.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети