Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Даниел Митов: Румен Радев не може да управлява кризи

Политика

Даниел Митов: Румен Радев не може да управлява кризи

Снимка:

„Има начин да се намалят цените на тока, но правителството е некомпетентно да го направи“, заяви пред „Нованюз“ зам.-председателят на ГЕРБ Даниел Митов. Според него не може да се разчита на това правителство да предприема адекватни мерки.

„Не може да назначиш за здравен министър човек, който смяташе COVID-19 за „грипче“, това е една от грешките на президента. Румен Радев не може да управлява кризи“, заяви още Митов.

За него въвеждането на мерките и сертификат са били неадекватни и побългарени. „Служебното правителство на президента Радев прахоса ценно време, през което е трябвало да има кампания за популяризиране на имунизацията“, добави той.

Относно електроенергията и Зелената сделка, зам.-председателят на ГЕРБ каза, че няма как да затворим „Мариците“ просто така и също, че трябва да има баланс при производителите на електроенергия.

Даниел Митов бе категоричен, че не може да се продължава с изпращането на избирателите на избори, поради което трябва да се положат всички усилия да се състави правителство след вота.

От ГЕРБ ще изчакат резултата от решението на суверена и тогава ще обявят с кого биха преговаряли за ново правителство.  

„Следващият президент ще се бъде проф. Анастас Герджиков. Румен Радев няма да може да спечели на първи тур, а във втория той ще има огромен проблем с подкрепата“, убеден е Даниел Митов.  


Топ новини

виж още

Актуална тема