Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Даниел Митов: Смущаваща е нетърпеливостта на Кирил Петков да отиде в Скопие

Политика

Даниел Митов: Смущаваща е нетърпеливостта на Кирил Петков да отиде в Скопие

Снимка:

КСНС при президента не беше нужен, смята бившият министър

„Смущаваща е особената нетърпеливост на премиера Кирил Петков да посети Скопие“, заяви в „Офанзива” бившият външен министър Даниел Митов. По думите му би трябвало страната, която има интерес от започване на преговорите, да бъде активна.

„Бъдещият министър-председател на РСМ би следвало да посети София. Да се прави среща преди македонският премиер официално да в встъпил в длъжност е прибързано. Освен това идеята, че през икономическа свързаност ще преодолеем политическите си различния, ако се разчита само на това, е нереалистично”, обясни той.

Даниел Митов коментира още, че КСНС при президента по темата за РСМ е бил ненужен.

„България се тресе от кризи, трудно ми е да си представя защо се свика съвет точно по тази тема, по която съществува консенсус. Така или може да се препотвърди позицията или да се разруши консенсусът. До момента знаем, че се водят преговори и че двете страни имат ясни позиции, от които не са се отказали. Аз с изумление научих от македонска страна за планираното междуправителствено заседание между България и РСМ. Българското правителство не реагира, а когато беше притиснато и трябваше да има реакция, обяви, че МС не е знаел за подготвянето на такова заседание. Такива заседания се готвят от две правителства, паралелно. Няма как едните да знаят за него, а другите не. Очевидно има пропуски, които могат да изиграят лоша шега на родния кабинет. По тази тема е добре правителството да поддържа непрекъснат контакт с НС и всички политически партии, туй като каквото и да се предприема, ще има нужда от одобрение”, каза още бившият министър.  

 


Топ новини

виж още

Актуална тема