Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Даниела Дариткова: Ако Радев иска да реализира политически проект, да излезе от президентството

Политика

Даниела Дариткова: Ако Радев иска да реализира политически проект, да излезе от президентството

Снимка:

„Ако Румен Радев иска да реализира политически проект, да излезе от президентството, да направи своя политическа партия и да се срещнем на полето, на което можем да правим разговори за политики“, заяви пред БНР председателката на парламентарната група на ГЕРБ Даниела Дариткова.

Тя запита дали призоваването от висши представители на властта за сваляне на едно демократично избрано правителство не е погазване на закона и на Конституцията.

„Гражданите очакват да се спазват законите от всички и когато някой на такова ниво си позволи да призове за война с легитимно избрано правителство и легитимно избран парламент, не дава добър знак на обществото, а е знак за разделение и погазване на законите. Това трябва да бъде много внимателно оценено“, каза тя.

Дариткова заяви, че основното на упражняването на политическата власт е носенето на отговорност за последствията. Тя попита какво следва след призивите за оставка на правителството.

„Искаме да се вслушаме в гласа на хората. Да разберем защо, когато градим стабилна перспектива на държавата, те не виждат перспектива за своите деца и искат промяна“, каза още Даниела Дариткова във връзка с протестите с искане за оставка на правителството и главния прокурор.

Тя обясни, че политическите тези на парламентарно представените партии са едни, на президента са други, а на са трети:

„Винаги сме давали знак, че когато видим проблем в нашите членове и в управлението, много бързо реагираме и то по единствения възможен начин - с подаване на оставки. Нещо, което не сме видели при никой от опонентите ни. Нито се поискаха оставките на тези, за които има съмнения за нарушения и обвинения в президентството, нито в БСП - дори Нинова не успя да организира собствената си оставка след загубата на изборите“.

Дариткова призова гражданите към демонстрации, които не нарушават правовия ред в държавата:

„Чуваме възгласи за това, че трябва да се махат партиите, че не харесват никой от управляващите сега политици. Затова допринася тежкият раздор между институциите. Отговорността трябва да се поеме първо от президентската институция, защото войната започна от там, а ние бяхме предизвикани да влезем в този двубой. Това няма да доведе до нищо добро“, предупреди Дариткова.  


Коментари (3)

Дариткова бягай от ГЕРБ, и тичай при Цв. Цв.
12.07.2020 13:15 / Отговор
Хахахаха Наивници !!! Дават по цял ден акъли ,на които Радев не обръща никакво внимание.Напротив не оказването на натиск върху него.Не подвеждането му под отговорност .Ще засилят чувството му за безнаказаност .И ще търси още по настървено хаос и бунтове.Този човек го застрашава съдебно преследване. За противоконституционни действия ,корупция дори държавна измяна.Готов е на всичко да спаси кожата.Този човек е крайно опасен за държавата.
Срещу него трябва да се действа решително ако трябва и силово.
А не да му се дават акъли .
12.07.2020 14:17 / Отговор
Светулка Дариткова кажи за хотела на връх Снежанка как го направи
13.07.2020 01:11 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още