Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. ДАНС с вътрешна проверка за твърденията на Атанас Атанасов за неправомерно използвани СРС

Политика

ДАНС с вътрешна проверка за твърденията на Атанас Атанасов за неправомерно използвани СРС

ДАНС с вътрешна проверка за твърденията на Атанас Атанасов за неправомерно използвани СРС - Tribune.bg
Снимка:

В ДАНС е разпоредена вътрешна проверка във връзка с твърдения в медиите за неправомерно използвани от Агенцията СРС спрямо политици, съобщиха от ДАНС.

По повод изказани днес (19 май) в медиите твърдения за неправомерно използвани от Държавна агенция „Национална сигурност“ (ДАНС) специални разузнавателни средства (СРС) спрямо политици преди проведените на 4 април 2021 г. парламентарни избори в страната в ДАНС е разпоредена вътрешна проверка за изясняване на изнесената информация.

Твърденията са дело на Атанас Атанасов от ДБ. По-рано днес той заяви, че не е негова работя да оповестява, но политически дейци, включително и водачи на листи, противници на ГЕРБ, са били подслушвани на предходните избори.

Ако може да се вярва на думите на Атанасов, незаконното подслушвано е било извършвано от дирекция „Вътрешна сигурност“ на МВР и отделите контратероризъм на ДАНС и на ГДБОП. „Това се е случвало в началото на изборите, непосредствено преди изборите, явно тогава им е трябвало информация за това какви действия предприемат париите“, каза той.

„Даваме гласност на тази информация, защото разбираме че върви процес по заличаване на следи и унищожаване на материали от тези прилагани СРС, така че разчитаме служебното правителство да вземат бързи мерки да предотвратят унищожаването… да може отговорност да им се потърси“, допълни Атанасов.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (7)

attropo На това голямо червено лайно има ли още някой да му вярва?
насьо,колкото пъти си отвориш кенефника - все лъжи иуйдурми!
20.05.2021 20:27 / Отговор
ГЕРБКП Стотици милиони похарчихте ГЕРБаджийската шайка за подслушвания, тези 32-ма опозиционни души са само върха на айсберга на вашия корумпиран режим. Обожавам да гледам прости тролчета на ГЕРБ като теб как изхъврлят гнусотията си от злобичка, понеже червените ви господари повече няма да пипнат властта, а ще пипнат най-много някоя венерическа болест в затвора.
20.05.2021 20:48
Деебъ смотаняци Е поне се събраха Напальон Атанасов, гном и интригант, кукловод на двете каки и n на брой подслушвания и Гьобелс Рашков, когото Цацаров хвана, че за 800 000 не знае откъде ги има! Болшевици, сър, побеснели!
21.05.2021 08:37
Мравояд и джудже-унищожители на дясното! А,ако не е вярно,какво?Нищо?Съд?Извинение?
20.05.2021 21:17 / Отговор
До ГЕРБКП или ДБКП А ти,какво ще пипнеш с толкова злоба в душата?Най много някой инсулт!
20.05.2021 21:18 / Отговор
ГЕРБ Коментирай статията, троле, вместо да ме обиждаш, че давам факти за корумпираната мутра Боко и шайката му!
21.05.2021 06:54
k А по-полека с фактите! Нека минат проверките, пък тогава се напъвай, че даваш факти, тъпак!
21.05.2021 07:32

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп