Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Рашков: Структурите на МВР са деморализирани отгоре надолу

Политика

Рашков: Структурите на МВР са деморализирани отгоре надолу

Рашков: Структурите на МВР са деморализирани отгоре надолу - Tribune.bg
Снимка:

Няма престъпност с или без пагони, има престъпност. В конкретния случай тя е от престъпници с пагони и без пагони, още не сме сигурни за мащаба“, коментира служебният вътрешен министър Бойко Рашков разследването по случая със задържаните полицаи в Пловдив, предаде БГНЕС.

„Чудя се какво доведе до това в службите на МВР да се появи такава групова престъпност. Имам по-общ отговор, това е мое лично мнение. Тогава, когато има деморализация отгоре надолу тя ще стигне и до редовите служители на МВР, за голямо съжаление. Когато виждаме някъде в някои помещения и мебели кюлчета със злато и милиони левове, просто хей така като за лека нощ и когато всеки разумен български гражданин разбира, че такива имущества, такива средства не са възможни дори да заемеш длъжността председател на МС, това се отразява и на морала на обикновения редови служител на МВР“, анализира служебният вътрешен министър.

Той коментира и информации за предполагаемо подслушване на политически опоненти от службите.

„За подслушванията този въпрос не е елементарен, защото има служба, която държавата е създала и която трябва веднага да се задейства и да извършва проверките. Мога да проверя, това е служба, която е в МВР, която има такива сведения, но напомням, обърнете се към тази служба, тя се нарича Национално бюро за контрол на СРС, да бъдат така добри тези членове на тази служба да се сезират от публикацията днес и да не се счита, че министърът ще върши тяхната работа“, каза Рашков. Той подчерта, че предстоят още рокади в системата на МВР.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп