Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Дариткова: Държавата полага непрекъснати усилия за регулация на лекарствения пазар

Политика

Дариткова: Държавата полага непрекъснати усилия за регулация на лекарствения пазар

Дариткова: Държавата полага непрекъснати усилия за регулация на лекарствения пазар - Tribune.bg
Снимка:

Управителят на НЗОК д-р Дечо Дечев приключи ефектно мандата си и го направи през медиите, а беше редно да използва възможностите, които му дава законът, за да анализира ситуацията около установения от него казус с разликата в заплащането на определени лекарства от различните лечебни заведения. Това заяви председателят на ПГ на партия ГЕРБ – д-р Даниела Дариткова, пред bTV.

Наскоро д-р Дечев обяви, че частни лечебни заведения са купували миналата година медикамент, който се поема от касата, на между 6 и 7 пъти по-висока цена от държавните и общинските болници.

Дариткова обясни, че е трябвало управителят на НЗОК да представи фактите пред отговорните институции, които могат да се сезират и да извършат проверка. По думите ѝ след това е трябвало той да оправя обвинения.

„Опитахме институционално да поставим въпроса. Проведохме и двучасов разговор в Комисията по здравеопазване“, допълни тя.

Освен това изтъкна, че държавата полага непрекъснати усилия за регулация на лекарствения пазар. Дариткова твърди, че има мерки, които дава възможност цените на лекарствата у нас да са най-ниски.

Председателят на ПГ на ГЕРБ беше категорична, че анализът на нарушенията не бива да се използва за медиен ефект, а за усъвършенстване на нормативната уредба.

„От изнесените от Дечев факти, не съм убедена, че става въпрос само за проблем с провеждането на обществените поръчки. Очаквам съответните институции да информират за некоректна търговска практика и за некоректни търговци на едро“, допълни тя.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети