Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Дариткова: БСП системно саботира правителството, Нинова лобира за ваксини

Политика

Дариткова: БСП системно саботира правителството, Нинова лобира за ваксини

Дариткова: БСП системно саботира правителството, Нинова лобира за ваксини - Tribune.bg
Снимка:

Да не се спекулира с теми, чувствителни за обществото, призоваха от ГЕРБ

Поредната декларация на БСП демонстрира тежко разминаване между думи и дела, заяви в декларация председателят на ПГ на ГЕРБ д-р Даниела Дариткова.

„Картината на отсъстващата опозиция е типична за 44-то Народно събрание. Дълго време бяха извън парламента, а и сега виждаме системен саботаж на заседанията. Типичното поведение на лидера на БСП е явяване за краткотраен гастрол в пленарна зала“, изтъкна д-р Дариткова.  Тя разкритикува твърдението на социалистите, че са против лобизма, защото през последните седмици Корнелия Нинова лобирала за един учебник и една ваксина.

„На всички е известно, че делата са по-ценни от думите. Призовавам българските граждани да се позоват на максимата по делата им ще ги познаете“, призова д-р Дариткова. Тя напомни на БСП внимателно да съставят листите си за изборите, защото в 44-то Народно събрание от ГЕРБ са били свидетели на тежка некомпетентност от страна на колегите им от ляво.

„Не може да правиш проект на решение и да задължаваш НС да го обсъжда, още повече да искаш да задължиш правителството да наруши действащото законодателство по отношение на лекарствените продукти в хуманната медицина, към което спадат и препаратите за ваксинопрофилактика на ковид. Съгласно законодателството на ЕС е въведена централизирана процедура на ЕС за разрешаване на употреба на лекарствени продукти и е регламентиран нейния обхват. Централизираната процедура е задължителна за определени продукти, в т.ч. и ваксината във всичките й разновидности. Освен липса на експертиза, липсва и информация, защото в момента Брюксел извършва консултация с представители на руския производител“, коментира предложението на БСП д-р Дариткова. Тя уточни, че в момента в България са доставени 300 000 ваксини, а са поставени 188 512 ваксини. По думите й разликата в количествата е заради ваксинационния план, който гарантира поставянето на втора доза на всеки ваксиниран, за да не се компрометира процеса на имунопрофилактика.

„Отговорността по време на епидемия на всеки депутат е да бъде в помощ на действията на държавата против епидемията. Системният саботаж, който БСП прави на всички действия на правителството, в никакъв случай не е от полза на парламентаризма. При национални предизвикателства трябва да се обединяваме. Призовавам към отговорно поведение и да не се спекулира с теми, чувствителни за обществото“, апелира в заключение председателката на ПГ на ГЕРБ.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (5)

Джедай Тотю БСП, ако има начин не саботажи, ами и някоя църква ще вдигнат във въздуха, само и само да се докопат до властта, щото така са озверели от глад, че откъм позитанския диспансер се чува само вой на прегладнели хиени!
26.02.2021 13:34 / Отговор
Голяма простакеса е тази Дариткова. Канцлерът Меркел не се е ваксинирала с Астра Зенека, защото не е изпробвана над 55 години, и няма данни. Тя първа се обади на Путин, че ще съдейства за одобрението на руската ваксина от ЕМА. А тази фокторица защо не иска съдействието на агент Николайчо, нали им е депутат и се познава с Орбан, та да обменят опит за доставка на ваксини. Унгария боцка и с руски и китайски ваксини.
26.02.2021 14:38 / Отговор
Отговор Така и не се разбра какво те измъчва, че не се боцкаме с "руски" ваксини ли? Това ли ти е болката? Ами отговори си сама Ма, че когато ги купуваме от името на ЕС, цената е тройно по-малка! Аз лично бих се ваксинирал с тази, с която се е ваксинирал руският посланик в Щатите..."Модерна "!
26.02.2021 15:12
Голяма простакеса искаш да си и ти... Ето,как се различават глупаците и умните хора!Ти определено си от глупавите,ама от мноого глупавите и не знаеш,че си глупав!Когато успееш да съзреш в живота си изпълнен с комплекси, толкова книги на които тази "простакеса"е полагала изпити,а не само ги е прочела,тогава можеш спокойно да щракаш простотиите си на клавиатурата!
26.02.2021 21:51
Този от горе ама лъже. Ако сте идиоти му се връзвайте. Ако искате проверка, прочетете Дойче веле и ще разберете, че Меркел, първа, по телевизора се ваксинира, но не със Спутник. Ха-ха. Нали с камъни щяха да я изгонят от Германия. Там немците до болка любят ръшаните.
26.02.2021 14:55 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети