Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Дариткова призова Радев да не прехвърля отговорността си за НСО на друг

Политика

Дариткова призова Радев да не прехвърля отговорността си за НСО на друг

Дариткова призова Радев да не прехвърля отговорността си за НСО на друг - Tribune.bg
Снимка:

„В Закона за НСО ясно е написано, че НСО е специализирана военизирана служба към президента и общото ѝ ръководство и контрол се упражняват от президента. Значи той има възможност да направи проверка, а и виждаме, че той възлага такава. В същото време прехвърлянето на отговорността към НС е некоректно“, обяви пред БНТ председателят на ПГ на ГЕРБ Даниела Дариткова.

Тя обясни, че когато трябва да се определи необходимост от допълнителни личности и територии за охрана, тогава се събира Комисия, която определя дали има опасност за лица с национално значение. Тя се състои от председателя на ДАНС, на НСО, и гл. секретар на МВР, допълни Дариткова.

„Свидетели сме как комуникираме с президента чрез медиите, или чрез ветото, което той налага, но в парламента е идвал 2-3 пъти, а това е крайно недостатъчно. Нямам представа какво има предвид Радев с това, че са му отнети правомощията – и към момента общото ръководство и контрол на службата се осъществяват от Радев“, подчерта председателят на ПГ на ГЕРБ.

„Ако Радев смята, че Доган и Пеевски трябва да са без охрана от НСО, то той трябва да следи за работата на комисията. Нека президентът поеме своята отговорност“, призова Дариткова.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (1)

Дариткова защо още си с ГЕРБ, твоят покровител Цв.цв. прави партия, какво чакаш, ще изпуснеш влака.Леле колко злоба има у тази жена!
08.07.2020 19:56 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати